Menu

Ingredienser

+

Tarteletteskal

  • Wontondeg, 10 ark 10 stk

Kräm på gårdsägg

  • Äggulor 6 stk
  • Grädde 35% (vispgrädde) (2) 2 dl
  • Smör 20 g
  • Smör, brynt 20 g

Sparris


Den här trevliga tarteletten är en perfekt liten start på en middag men, med sina somriga smaker och oemotståndliga inkokta vita sparris passar självklart precis lika bra på midsommarbuffén. /Rasmus Larsson

...

Förberedelser

  1. Tarteletteskal

    • Stansa ut wonton-arken så att de passar din form.
    • Lägg wonton-arket mellan två formar och ansa kanterna så att du får en rund och fin tartelett. Fritera formarna under press på 170 grader i 2–3 minuter.
    • Ta ut tarteletten ur formen och låt rinna av på papper.
  2. Kräm på gårdsägg

    • Lägg ägg, grädde och brynt smör i en tjockbottnad kastrull. Värm upp smeten på låg värme och under ständig omrörning tills den tjocknar.
    • Ta bort från värmen och mixa i det rumstempererade smöret med stavmixer. Sila upp i spritspåse.
  3. Sparris

    • Skala och ansa sparrisen.
    • Koka upp resterande ingredienser och ha i sparrisen. Låt koka i 2 minuter och ta sedan av från värmen. Låt sparrisen svalna i lagen.
    • Hyvla den avsvalnade sparrisen tunt på mandolin (ca 2 mm) och lägg omlott på en plastad bricka. Stansa ut en cirkel som passar din tartelettform.
    • Hacka ned den överblivna sparrisen och blanda den med fint skuren gräslök och brynt smör.
    • Bottna tartelettskalet med sparrisröran och spritsa på äggkrämen. Avsluta med att lägga på den tunt skurna sparriscirkeln och garnera.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny