Menu

Ingredienser

+

Svampomelett

  • Ägg 20.0 stk
  • Mjölk 7.0 dl
  • Ost, Präst eller Västerbotten 2.0 dl
  • Salt 2.0 tsk
  • Nymald svartpeppar
  • Smör Till Formen
  • Svamp,skogssvamp blandad färsk exempelvis skogschampinjon, shiitake och ostronskivling 700.0 g
  • Lök, gul finhackad 1.0 stk
  • Smör 50.0 g
  • Grädde 35% (vispgrädde) (2) 5.0 dl
  • Salt och peppar

Grönkålsallad

Förberedelser

  1. Svampomelett

    • Sätt ugnen på 150°C och smörj en ugnsform med smör.
    • Rör ihop ägg, mjölk, ost, salt och peppar. Häll upp i formen och baka av i ugn ica 20 minuter, tills den stelnar och får lite färg.
    • Skär svampen i mindre bitar och stek med smör och lök. Slå på grädden och låt småkoka i ca 5–10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg upp omeletten på ett fat, slå på stuvningen på ena halvan, vik ihop och servera med grönkålssallad enligt nedan. 
  2. Grönkålsallad

    • Koka upp vatten. Lägg i kålen och låt den ligga i ca 30 sek.
    • Kyl i isvatten för att behålla den gröna färgen. Tryck ur all vätskan i en handduk till exempel.
    • Blanda olja, vinäger, senap och lök. Smaka av med salt och peppar. Vänd upp med apelsin, grönkål och äpple. 
Produkter
Recept
Favoriter
Meny