Sockersaltad lax med löjrom
Fräsch, citrondoftande och härligt lyxig. Det här är lax värdig en storstilad påskmåltid.

Ingredienser
Sockersaltad lax med löjrom
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör så här
Lax, filé ex. Salma eller Fröya
/g
300.0 g
0%
Socker
/msk
1.0 msk
0%
Salt
/msk
1.0 msk
0%
MAILLE Senap Dijon Original 6 x 865 g
/msk
1.0 msk
0%

Svaveldioxid och sulfit och produkter därav: Ja
Senap och produkter därav: Ja
HELLMANN'S Majonnäs Real 79%, 1 x 2 L **30% RABATT**
/msk
2.0 msk
0%
Gurka 1/3 del av
/st
1.0 st
0%
Schalottenlök, banan
/stk
0.5 stk
0%
Citron, en halv saft + skal
/st
0.0 st
0%
Gräslök
/g
10.0 g
0%
Svartpeppar nymald
/kg
0.0 kg
0%
Löjrom ex. Kalix
/g
80.0 g
0%
Dill
/g
10.0 g
0%
Till Garnering: Små Brödkrutonger
/
0.0
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör så här
-
Lax, filé ex. Salma eller Fröya 300.0 g
-
Socker 1.0 msk
-
Salt 1.0 msk
-
HELLMANN'S Majonnäs Real 79%, 1 x 2 L **30% RABATT** 2.0 msk
-
Gurka 1/3 del av 1.0 st
-
Schalottenlök, banan 0.5 stk
-
Citron, en halv saft + skal
-
Gräslök 10.0 g
-
Svartpeppar nymald
-
Löjrom ex. Kalix 80.0 g
-
Dill 10.0 g
-
Till Garnering: Små Brödkrutonger
Förberedelser
-
Gör så här
- Börja med att gnida in laxen med salt och socker. Lägg i en påse och låt ligga i kylen över natten minst 12 timmar.
- Skala och kärna ur 1/3 del av gurkan och skär den sedan i små tärningar, ca 5x5 mm.
- Finhacka löken.
- Blanda majonnäs med senap, rivet citronskal, citronsaft, gräslök och nymald svartpeppar. Ställ i kyl.
- Ta ut och torka av laxen. Skär i små tärningar á 5x5 mm. Vänd upp laxen med majonnäsen.
- Fördela tartaren i små glas eller små assietter. Toppa med löjrom och plockad dill.