Menu

Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Gör så här

  • Lax, filé ex. Salma eller Fröya 300.0 g
  • Socker 1.0 msk
  • Salt 1.0 msk
  • Gurka 1/3 del av 1.0 st
  • Schalottenlök, banan 0.5 stk
  • Citron, en halv saft + skal
  • Gräslök 10.0 g
  • Svartpeppar nymald
  • Löjrom ex. Kalix 80.0 g
  • Dill 10.0 g
  • Till garnering: små brödkrutonger
  1. Gör så här

    • Börja med att gnida in laxen med salt och socker. Lägg i en påse och låt ligga i kylen över natten minst 12 timmar.
    • Skala och kärna ur 1/3 del av gurkan och skär den sedan i små tärningar, ca 5x5 mm.
    • Finhacka löken.
    • Blanda majonnäs med senap, rivet citronskal, citronsaft, gräslök och nymald svartpeppar. Ställ i kyl.
    • Ta ut och torka av laxen. Skär i små tärningar á 5x5 mm. Vänd upp laxen med majonnäsen.
    • Fördela tartaren i små glas eller små assietter. Toppa med löjrom och plockad dill.