Ingredienser
Gör så här
-
Lax, filé ex. Salma eller Fröya 300.0 g
-
Socker 1.0 msk
-
Salt 1.0 msk
-
Gurka 1/3 del av 1.0 st
-
Schalottenlök, banan 0.5 stk
-
Citron, en halv saft + skal
-
Gräslök 10.0 g
-
Svartpeppar nymald
-
Löjrom ex. Kalix 80.0 g
-
Dill 10.0 g
-
Till garnering: små brödkrutonger
Förberedelser
-
Gör så här
- Börja med att gnida in laxen med salt och socker. Lägg i en påse och låt ligga i kylen över natten minst 12 timmar.
- Skala och kärna ur 1/3 del av gurkan och skär den sedan i små tärningar, ca 5x5 mm.
- Finhacka löken.
- Blanda majonnäs med senap, rivet citronskal, citronsaft, gräslök och nymald svartpeppar. Ställ i kyl.
- Ta ut och torka av laxen. Skär i små tärningar á 5x5 mm. Vänd upp laxen med majonnäsen.
- Fördela tartaren i små glas eller små assietter. Toppa med löjrom och plockad dill.