Menu

Ingredienser

+

Biffar

Rökig Mojo rojo

Picklad jordärtskocka

  • Jordärtskocka, tvättade hyvlade 130.0 g
  • Ättika 12% 0.5 dl
  • Socker 1.0 dl
  • Vatten 3.0 dl

Här kommer ett tips på hur du enkelt kan berika dina grönsaksbiffar med ännu mer grönsaker och baljväxter. Receptet är flexibelt, så du kan byta ut huvudgrönsaken beroende på säsong och tillbehör. Just den här varianten tycker jag själv passar bäst som en smashad burgare, men du får gärna testa dig fram! / Kajsa Siggesson, Restaurang Tullängen 
Värt att veta:Fri från ägg, gluten och laktos.

...

Förberedelser

  1. Biffar

    Dag 1.
    • Blötlägg lupinbönan.
    Dag 2.
    • Koka bönorna enligt anvisningarna på förpackningen.
    • Riv rotsellerin och rödlöken grovt. Fräs dem mjuka i en stekpanna med olivolja. Ställ åt sidan.
    • Tvätta rödbetorna och riv dem grovt tillsammans med potatisen i en bunke.
    • Krydda med salt, peppar, Bouquet de Provence och rosmarin.
    • Riv vitlöken och citronzesten. Pressa i ca 4 teskedar citronjuice.
    • Mixa lupinbönorna så fint som möjligt. (Stavmixer med tillhörande hackkopp eller i en matberedare (Robot coup om du har stor volym)). Tillsätt i bunken med rödbetorna.
    • Lägg i den frästa rotsellerin samt löken.
    • Blanda bakpulver, Lailas mjölmix och bovete i en separat skål.
    • Tillsätt vatten och vispa smeten tills den är helt klumpfri.
    • Häll över smeten i bunken med grönsaksblandningen och blanda väl.
    • Provstek en liten mängd för att smaka av kryddningen och justera efter behov.
    • Stek biffarna i rapsolja på medelvärme tills den råa betan är genomkokt. Klicka ut smeten i pannan och tryck till med en sked eller stekspade till önskad storlek.
  2. Rökig Mojo rojo

    • Blanda samtliga ingredienser.
  3. Picklad jordärtskocka

    • Skiva jordskocka tunt (ca 2 mm), gärna på en mandolin. Blanda socker, vatten och ättika så att det löser sig. Ställ under press i kylen över natten eller i minst 6 timmar. 
  4. Vid servering

    • Servera biffarna direkt på tallrik med valfria tillbehör som råraka, plättar, smashad vegetarisk burgare eller rostad potatis.
  5. Kajsa tipsar!

    • Det går alldeles utmärkt att tillaga och frysa dessasmashade rödbetsbiffar! För att värma upp dem, sätt in dem i ugnen på 5–7 minuter på hög torrvärme.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny