Rimmad kokt torsk med kryddpeppar, skånsk senap och ärtor
Klassisk fiskrätt som får härlig julsmak av kryddpeppar och skånsk senap. God gräddsås knyter ihop rätten.

Ingredienser
Rimmad torsk
-
Torsk, filé skinfri 1.0 kg
-
Salt 50.0 g
-
Socker 100.0 ml
Gräddsås
-
Matlagningsgrädde 1.0 l
-
Vatten 3.0 msk
-
Salt
Till servering
-
Kryddpeppar mortlad
-
Ärtor, gröna
Förberedelser
-
Rimmad torsk
- Gnid in fisken med salt och socker.
- Plasta och ställ i kyl 12 timmar.
- Skölj av fisken och baka den i ugn 120 ºC under plastfilm till en innertemp på 50 ºC.
-
Gräddsås
- Koka upp matlagningsgrädde. Rör ut MAIZENA Majsstärkelse i vatten och red av grädden. Smaka av med salt.
-
Till servering
- Servera med mortlad kryddpeppar, kokta gröna ärtor och skånsk grov senap.