Rimmad kokt torsk med kryddpeppar, skånsk senap och ärtor
Klassisk fiskrätt som får härlig julsmak av kryddpeppar och skånsk senap. God gräddsås knyter ihop rätten.

Ingredienser
Rimmad kokt torsk med kryddpeppar, skånsk senap och ärtor
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Rimmad torsk
Torsk, filé skinfri
/kg
1.0 kg
0%
Salt
/g
50.0 g
0%
Socker
/ml
100.0 ml
0%
Gräddsås
Matlagningsgrädde
/l
1.0 l
0%
MAIZENA Majsstärkelse 4 x 2,5 kg
/msk
2.0 msk
0%

Vatten
/msk
3.0 msk
0%
Salt
/g
0.0 g
0%
Till servering
Kryddpeppar mortlad
/st
0.0 st
0%
Ärtor, gröna
/kg
0.0 kg
0%
SLOTTS Senap Skånsk 1 x 5,5 kg
/kg
0.0 kg
0%

Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Rimmad torsk
-
Torsk, filé skinfri 1.0 kg
-
Salt 50.0 g
-
Socker 100.0 ml
Gräddsås
-
Matlagningsgrädde 1.0 l
-
Vatten 3.0 msk
-
Salt
Till servering
-
Kryddpeppar mortlad
-
Ärtor, gröna
Förberedelser
-
Rimmad torsk
- Gnid in fisken med salt och socker.
- Plasta och ställ i kyl 12 timmar.
- Skölj av fisken och baka den i ugn 120 ºC under plastfilm till en innertemp på 50 ºC.
-
Gräddsås
- Koka upp matlagningsgrädde. Rör ut MAIZENA Majsstärkelse i vatten och red av grädden. Smaka av med salt.
-
Till servering
- Servera med mortlad kryddpeppar, kokta gröna ärtor och skånsk grov senap.