Menu
+

Gör så här

  • Oxbringa, rimmad kokt eller oxstek 550.0 g
  • Köttfärslimpa eller pannbiff 200.0 g
  • Falukorv 500.0 g
  • Lök, gul finhackad 500.0 g
  • Potatis, skalad tärnad och kokt 1.8 kg
  • Smör 100.0 g
  • Rapsolja 70.0 g
  • Worchestershiresås 15.0 g
  • Persilja, färsk sköljd och finhackad 10.0 g
  • Ägg 10.0 stk
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Rödbetor

Inlagda rödbetor

  • Rödbetor 1.0 kg
  • Socker 340.0 g
  • Vatten 600.0 g
  • Pepparrot, färsk 100.0 kg
  • Salt 15.0 g
  • Kryddpeppar 10.0 g
  • Lagerblad 4.0 st
  1. Gör så här

    • Tärna falukorv, nötkött och köttfärslimpa i 1 cm stora kuber.
    • Hetta upp en stekpanna eller stekbord och lägg i hälften av oljan. När det börjar bli varmt, lägg i 2/3 av smöret.
    • Lägg i potatisen och låt den få lite färg. Tillsätt därefter kött, lök och buljongpulver. Stek tills allt fått fin färg och smaka därefter upp med Worcestershiresås, salt och svartpeppar. Servera med stekt ägg, ketchup, inlagda rödbetor och toppa med hackad persilja.
  2. Inlagda rödbetor

    • Koka rödbetorna klara. Ta upp från kokvattnet och kyl ner.
    • Under tiden: koka upp lagen med kryddorna tills sockret löst sig. Låt lagen svalna en stund utanför spisen.
    • Dra bort skalet med fingrarna från de avsvalnade betorna. Om det är små primörrödbetor kan du låta dem vara hela, annars skär du dem i klyftor.
    • Lägg betorna i en burk och häll över lagen. Förslut burken och låt gärna betorna stå och dra till sig smak en vecka innan servering  
Produkter
Recept
Favoriter
Meny