Pytt i panna med stekt ägg, inlagda rödbetor och HELLMANN’S Ketchup
En pyttipanna där vi inte snålat in på någonting! Servera med klassiska tillbehör och kom ihåg att betorna gärna får stå till sig i ungefär en vecka innan servering!

Ingredienser
Pytt i panna med stekt ägg, inlagda rödbetor och HELLMANN’S Ketchup
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör så här
Oxbringa, rimmad kokt eller oxstek
/g
550.0 g
0%
Köttfärslimpa eller pannbiff
/g
200.0 g
0%
Falukorv
/g
500.0 g
0%
Lök, gul finhackad
/g
500.0 g
0%
Potatis, skalad tärnad och kokt
/kg
1.8 kg
0%
Smör
/g
100.0 g
0%
Rapsolja
/g
70.0 g
0%
Worchestershiresås
/g
15.0 g
0%
Persilja, färsk sköljd och finhackad
/g
10.0 g
0%
Ägg
/stk
10.0 stk
0%
Salt
/g
0.0 g
0%
Svartpeppar
/kg
0.0 kg
0%
Rödbetor
/g
0.0 g
0%
Inlagda rödbetor
Rödbetor
/kg
1.0 kg
0%
WINBORGS Ättiksprit 12% , 8 x 0,5 L
/g
400.0 g
0%

Socker
/g
340.0 g
0%
Vatten
/g
600.0 g
0%
Pepparrot, färsk
/kg
100.0 kg
0%
Salt
/g
15.0 g
0%
Kryddpeppar
/g
10.0 g
0%
Lagerblad
/st
4.0 st
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör så här
-
Oxbringa, rimmad kokt eller oxstek 550.0 g
-
Köttfärslimpa eller pannbiff 200.0 g
-
Falukorv 500.0 g
-
Lök, gul finhackad 500.0 g
-
Potatis, skalad tärnad och kokt 1.8 kg
-
Smör 100.0 g
-
Rapsolja 70.0 g
-
Worchestershiresås 15.0 g
-
Persilja, färsk sköljd och finhackad 10.0 g
-
Ägg 10.0 stk
-
Salt
-
Svartpeppar
-
Rödbetor
Inlagda rödbetor
-
Rödbetor 1.0 kg
-
Socker 340.0 g
-
Vatten 600.0 g
-
Pepparrot, färsk 100.0 kg
-
Salt 15.0 g
-
Kryddpeppar 10.0 g
-
Lagerblad 4.0 st
Förberedelser
-
Gör så här
- Tärna falukorv, nötkött och köttfärslimpa i 1 cm stora kuber.
- Hetta upp en stekpanna eller stekbord och lägg i hälften av oljan. När det börjar bli varmt, lägg i 2/3 av smöret.
- Lägg i potatisen och låt den få lite färg. Tillsätt därefter kött, lök och buljongpulver. Stek tills allt fått fin färg och smaka därefter upp med Worcestershiresås, salt och svartpeppar. Servera med stekt ägg, ketchup, inlagda rödbetor och toppa med hackad persilja.
-
Inlagda rödbetor
- Koka rödbetorna klara. Ta upp från kokvattnet och kyl ner.
- Under tiden: koka upp lagen med kryddorna tills sockret löst sig. Låt lagen svalna en stund utanför spisen.
- Dra bort skalet med fingrarna från de avsvalnade betorna. Om det är små primörrödbetor kan du låta dem vara hela, annars skär du dem i klyftor.
- Lägg betorna i en burk och häll över lagen. Förslut burken och låt gärna betorna stå och dra till sig smak en vecka innan servering