Menu

Ingredienser

+

Sushiriset

  • Sushiris 6.0 dl
  • Mirin, risvin 100.0 g
  • Risvinäger 100.0 g
  • Salt 2.5 tsk

Koreansk chili majonnäs

  • HELLMANN'S Vegan Majonnäs, hink, 52 %, 1 x 5 L 200.0 g
  • Chilipasta, Koreansk (Go chu jang) 1.0 msk
  • Citron- eller limejuice 3.0 msk
  • Soja, japansk 1.0 msk
  • Vitlök, färskt fint riven 5.0 g

Marinad

  • Soja, japansk 7.0 g
  • Olja, sesam 3.0 msk
  • Citron- eller limejuice 3.0 msk
  • Chilipasta, Koreansk (Go chu jang) 2.0 msk

Picklad rätticka

Kimchi

Vid servering


Redo att testa smaken av Hawaii? Om Ja, Då ska du prova denna koreanska och veganska twist på den numera klassiska “skålen”. Receptet kan verka långt, men stora delar av receptet kan förberedas långt i förväg för optimal smak och en super fräsch service, smaklig måltid!

...

Förberedelser

  1. Sushiriset

    • Skölj och koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
    • Blanda salt, mirin och vinäger och smaksätt riset försiktigt med hjälp av en. Täck riset med ett lock eller plastfilm och låt det vila i minst 30 minuter. 
  2. Koreansk chili majonnäs

    • Blanda alla ingredienser och förvara kallt fram till servering.
  3. Marinad

    • Rör samman alla ingredienser.
  4. Picklad rätticka

    • Blanda vatten, Winborgs Ättika och socker, rör tills sockret löser sig.
    • Lägg den skalade och strimlade rättickan i en burk och täck med lagen och lock. Låt vila kylt i minst 5 timmar innan användning.
  5. Kimchi

    • Skölj kinakålen i kalltvatten och skär i 5 cm bitar, slå av vatten och blanda med salt. Låt vila i rumstemperatur i 5 timmar.
    • Dela purjolöken diagonalt och skölj den noga i vatten och skiva tunt.
    • Skölj kålen noga i kallt vatten och pressa ut överskotts vatten i ett durkslag.
    • I en skål: Blanda kålen med kimchibasen, vitlök, ingefära och purjolök.
    • Blanda först Knorr Cold Base-stärkelsen med go chu garu chilipulver och blanda sedan noga med kålen.
    • Fördela kålen i två vaccpåsar och förslut. Låt kimchin vila kylt i minst 48 timmar före servering.
  6. Vid servering

    • Lägg det kokta och kryddade riset i en skål och toppa med sojabönor, kimchi, inlagd rätticka och böngroddar.
    • Bryn NoBeef slices i lite olja i 2 minuter och tillsätt marinaden. Detta kan göras en dag eller två i förväg. Toppa skålen med NoBeef slices, dressing, hackade vårlökar, rostade sesamfrön, en lime klyfta och färsk koriander.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny