Menu

Ingredienser

+

Picklad gurka & rädisa

Dressing

Sallad

  • Havreflingor 600.0 g
  • Rödbetor 100.0 g
  • Gulbetor 100.0 g
  • Hjärtsallad 200.0 g
  • Smörgåskrasse 50.0 g
  • Dill, plockad 50.0 g
  • Lök, röd i klyftor 200.0 g
  • Rapsolja 100.0 g
  • Pepparrot 10.0 g
  • Salt 6.0 g

Betor tål lite lägre temperatur och kan odlas ganska långt upp i Skandinavien. En matig sallad med smak av pepparrot.

...

Förberedelser

  1. Picklad gurka & rädisa

    • Blanda hälften av vattnet med sockret, värm och rör om tills sockret löst sig, låt svalna och ha i resten av vattnet och WINBORGS Ättiksprit 12%.
    • Slå vätskan över gurkan och de skivade rädisorna, gör den helst dagen innan.
    • Förvara kylt.
  2. Dressing

    • Blanda alla ingredienser och vispa ihop.
  3. Sallad

    • Koka havre enligt anvisningarna på paketet. Häll av vattnet och låt svalna.
    • Blanda rapsolja och salt och häll det över matvetet och rosta av i ugnen på 200 grader i 10 minuter, låt svalna.
    • Skala och klyfta betorna, gnid in lite rapsolja och salt, rosta på 200 grader ca 20-25 minuter eller tills betorna är mjuka, tillsätt löken efter halva tiden.
    • Blanda alla ingredienser utom dressingen och garnera med plockad dill och smörgåskrasse. Toppa med lite flingsalt.
    • Rippla över hälften av dressingen. Och servera resten a part.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny