Mathavresallad med picklad gurka & rädisa, rostade betor och pepparrotsdressing
Betor tål lite lägre temperatur och kan odlas ganska långt upp i Skandinavien. En matig sallad med smak av pepparrot.

Ingredienser
Mathavresallad med picklad gurka & rädisa, rostade betor och pepparrotsdressing
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Picklad gurka & rädisa
Gurka, tunt skivad
/g
600.0 g
0%
Rädisa
/g
100.0 g
0%
WINBORGS Ättiksprit 12% , 8 x 0,5 L
/ml
100.0 ml
0%

Socker
/g
200.0 g
0%
Vatten
/ml
200.0 ml
0%
Salt
/g
6.0 g
0%
Dressing
HELLMANN'S Majonnäs Real 79%, 1 x 10 kg
/g
300.0 g
0%

Crème Fraiche
/g
300.0 g
0%
Pepparrot
/g
40.0 g
0%
Vatten
/ml
300.0 ml
0%
MAILLE Senap Dijon Original 6 x 865 g
/g
10.0 g
0%

Svaveldioxid och sulfit och produkter därav: Ja
Senap och produkter därav: Ja
Sallad
Havreflingor
/g
600.0 g
0%
Rödbetor
/g
100.0 g
0%
Gulbetor
/g
100.0 g
0%
Hjärtsallad
/g
200.0 g
0%
Smörgåskrasse
/g
50.0 g
0%
Dill, plockad
/g
50.0 g
0%
Lök, röd i klyftor
/g
200.0 g
0%
Rapsolja
/g
100.0 g
0%
Pepparrot
/g
10.0 g
0%
Salt
/g
6.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Picklad gurka & rädisa
-
Gurka, tunt skivad 600.0 g
-
Rädisa 100.0 g
-
Socker 200.0 g
-
Vatten 200.0 ml
-
Salt 6.0 g
Dressing
-
Crème Fraiche 300.0 g
-
Pepparrot 40.0 g
-
Vatten 300.0 ml
Sallad
-
Havreflingor 600.0 g
-
Rödbetor 100.0 g
-
Gulbetor 100.0 g
-
Hjärtsallad 200.0 g
-
Smörgåskrasse 50.0 g
-
Dill, plockad 50.0 g
-
Lök, röd i klyftor 200.0 g
-
Rapsolja 100.0 g
-
Pepparrot 10.0 g
-
Salt 6.0 g
Förberedelser
-
Picklad gurka & rädisa
- Blanda hälften av vattnet med sockret, värm och rör om tills sockret löst sig, låt svalna och ha i resten av vattnet och WINBORGS Ättiksprit 12%.
- Slå vätskan över gurkan och de skivade rädisorna, gör den helst dagen innan.
- Förvara kylt.
-
Dressing
- Blanda alla ingredienser och vispa ihop.
-
Sallad
- Koka havre enligt anvisningarna på paketet. Häll av vattnet och låt svalna.
- Blanda rapsolja och salt och häll det över matvetet och rosta av i ugnen på 200 grader i 10 minuter, låt svalna.
- Skala och klyfta betorna, gnid in lite rapsolja och salt, rosta på 200 grader ca 20-25 minuter eller tills betorna är mjuka, tillsätt löken efter halva tiden.
- Blanda alla ingredienser utom dressingen och garnera med plockad dill och smörgåskrasse. Toppa med lite flingsalt.
- Rippla över hälften av dressingen. Och servera resten a part.