Mathavresallad med picklad gurka & rädisa, rostade betor och pepparrotsdressing
Betor tål lite lägre temperatur och kan odlas ganska långt upp i Skandinavien. En matig sallad med smak av pepparrot.

Ingredienser
Picklad gurka & rädisa
-
Gurka, tunt skivad 600.0 g
-
Rädisa 100.0 g
-
Socker 200.0 g
-
Vatten 200.0 ml
-
Salt 6.0 g
Dressing
-
Crème Fraiche 300.0 g
-
Pepparrot 40.0 g
-
Vatten 300.0 ml
Sallad
-
Havreflingor 600.0 g
-
Rödbetor 100.0 g
-
Gulbetor 100.0 g
-
Hjärtsallad 200.0 g
-
Smörgåskrasse 50.0 g
-
Dill, plockad 50.0 g
-
Lök, röd i klyftor 200.0 g
-
Rapsolja 100.0 g
-
Pepparrot 10.0 g
-
Salt 6.0 g
Förberedelser
-
Picklad gurka & rädisa
- Blanda hälften av vattnet med sockret, värm och rör om tills sockret löst sig, låt svalna och ha i resten av vattnet och WINBORGS Ättiksprit 12%.
- Slå vätskan över gurkan och de skivade rädisorna, gör den helst dagen innan.
- Förvara kylt.
-
Dressing
- Blanda alla ingredienser och vispa ihop.
-
Sallad
- Koka havre enligt anvisningarna på paketet. Häll av vattnet och låt svalna.
- Blanda rapsolja och salt och häll det över matvetet och rosta av i ugnen på 200 grader i 10 minuter, låt svalna.
- Skala och klyfta betorna, gnid in lite rapsolja och salt, rosta på 200 grader ca 20-25 minuter eller tills betorna är mjuka, tillsätt löken efter halva tiden.
- Blanda alla ingredienser utom dressingen och garnera med plockad dill och smörgåskrasse. Toppa med lite flingsalt.
- Rippla över hälften av dressingen. Och servera resten a part.