Krispig sallad med getost och grönkålschips
En fräsch sallad med getost. Gärna en kraftig ost som kommer att fungera utmärkt med äpple och grönkål.

Ingredienser
Krispig sallad med getost och grönkålschips
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Sallad
Flingsalt
/g
2.0 g
0%
Äpple (Aroma)
/g
200.0 g
0%
Persilja, hackad
/g
30.0 g
0%
Citronmeliss
/g
20.0 g
0%
Rödlök, skivad
/g
200.0 g
0%
Sallad, roman
/g
300.0 g
0%
Getost
/g
200.0 g
0%
Tomater, cocktail
/g
300.0 g
0%
Gurka, urkärnad och skivad
/g
300.0 g
0%
Dressing
HELLMANN'S Citrus Vinaigrette, 6 x 1L
/ml
250.0 ml
0%

Sesamfrö och produkter därav: *
Kanel malen
/g
20.0 g
0%
WINBORGS Äppelcider vinäger
/g
20.0 g
0%
Rapsolja
/g
100.0 g
0%
Salt
/g
6.0 g
0%
Grönkål
Grönkål
/g
800.0 g
0%
Milda Flytande Margarin 4 x 2,5 L
/g
50.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Sallad
-
Flingsalt 2.0 g
-
Äpple (Aroma) 200.0 g
-
Persilja, hackad 30.0 g
-
Citronmeliss 20.0 g
-
Rödlök, skivad 200.0 g
-
Sallad, roman 300.0 g
-
Getost 200.0 g
-
Tomater, cocktail 300.0 g
-
Gurka, urkärnad och skivad 300.0 g
Dressing
-
Kanel malen 20.0 g
-
WINBORGS Äppelcider vinäger 20.0 g
-
Rapsolja 100.0 g
-
Salt 6.0 g
Grönkål
-
Grönkål 800.0 g
-
Milda Flytande Margarin 4 x 2,5 L 50.0 g
Förberedelser
-
Sallad
- Lägg upp salladen med rustikt skuren gurka, tomathalvor, plockad romansallad, getost, rödlök, citronmeliss, tunna skivor av äpple och hackad persilja.
-
Dressing
- Blanda alla ingridienser och mixa med mixerstav.
-
Grönkål
- Skär grönkålen i 2x2 cm skivor, pensla med Milda Flytande Margarin.
- Lägg på plåt med smörpapper under och rosta i ugnen ca 5-8 min på 160 grader, ta ut och avsluta med lite salt.
- Rippla dressingen över salladen.
- Avsluta med att lägga de knapriga grönkålschipsen på salladen och toppa med lite flingsalt.