Krispig sallad med getost och grönkålschips
En fräsch sallad med getost. Gärna en kraftig ost som kommer att fungera utmärkt med äpple och grönkål.

Ingredienser
Sallad
-
Flingsalt 2.0 g
-
Äpple (Aroma) 200.0 g
-
Persilja, hackad 30.0 g
-
Citronmeliss 20.0 g
-
Rödlök, skivad 200.0 g
-
Sallad, roman 300.0 g
-
Getost 200.0 g
-
Tomater, cocktail 300.0 g
-
Gurka, urkärnad och skivad 300.0 g
Dressing
-
Kanel malen 20.0 g
-
WINBORGS Äppelcider vinäger 20.0 g
-
Rapsolja 100.0 g
-
Salt 6.0 g
Grönkål
-
Grönkål 800.0 g
-
Milda Flytande Margarin 4 x 2,5 L 50.0 g
Förberedelser
-
Sallad
- Lägg upp salladen med rustikt skuren gurka, tomathalvor, plockad romansallad, getost, rödlök, citronmeliss, tunna skivor av äpple och hackad persilja.
-
Dressing
- Blanda alla ingridienser och mixa med mixerstav.
-
Grönkål
- Skär grönkålen i 2x2 cm skivor, pensla med Milda Flytande Margarin.
- Lägg på plåt med smörpapper under och rosta i ugnen ca 5-8 min på 160 grader, ta ut och avsluta med lite salt.
- Rippla dressingen över salladen.
- Avsluta med att lägga de knapriga grönkålschipsen på salladen och toppa med lite flingsalt.