Karamelliserad lök chutney
Är det perfekta tillbehöret till ost, njut också av karamelliserad lökchutney som också smakar bra tillsammans med grillat kött och grytor. MAILLES Sherry och rödvinsvinäger är ekfatslagrad.

Ingredienser
Karamelliserad lök chutney
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Metod
Rapsolja
/ml
20.0 ml
0%
Lök, skivad
/kg
1.5 kg
0%
Muscovadosocker
/g
300.0 g
0%
Salt
/g
1.0 g
0%
MAILLE Rödvinsvinäger - flaska, 6x500 ml
/ml
200.0 ml
0%

Svaveldioxid och sulfit och produkter därav: Ja
MAILLE Sherryvinäger - flaska, 6x500 ml
/ml
100.0 ml
0%

Svaveldioxid och sulfit och produkter därav: Ja
Vitlök, hackad
/g
15.0 g
0%
Senapsfrön
/g
12.0 g
0%
Paprikapulver
/g
3.0 g
0%
Chiliflakes
/g
1.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Metod
-
Rapsolja 20.0 ml
-
Lök, skivad 1.5 kg
-
Muscovadosocker 300.0 g
-
Salt 1.0 g
-
Vitlök, hackad 15.0 g
-
Senapsfrön 12.0 g
-
Paprikapulver 3.0 g
-
Chiliflakes 1.0 g
Förberedelser
-
Metod
- Sautera löken i rapsolja låg – moderat värme i 25-30 minuter, rör med jämna mellanrum. Löken ska bli mjuk men inte brynt!
- Rör ner tre matskedar socker, höj värmen något och sautera ytterligare 7- 10 minuter. Rör med jämna mellanrum framtill att löken börjar ta färg. Sänk temperaturen och tillsätt resterande socker samt övriga ingredienser.
- Sjud långsamt i 30-40 minuter eller tills chutney har kokt in och tjocknat, blivit mörk och fått en karamelliserad färg, rör med jämna mellanrum så att chutneyn inte bränner vid.
- Förvara mörkt i steriliserade burkar.