Menu

Ingredienser

+

Bröd & Kantarellfräs

  • Bröd, briche skivad 10.0 stk
  • Kantareller 1.0 kg
  • Rapsolja 45.0 g
  • Smör 100.0 g
  • Finhackad schalottenlök 50.0 g
  • Salt
  • Nymald svartpeppar

Svampsabayonne

Till servering

  • Gräslök, fint skuren gräslök 0.5 dl
  • Fint tärnad lagrad ost, t.ex. Havgus 12 mån

...

Förberedelser

  1. Bröd & Kantarellfräs

    • Stek kantarellerna gyllenbruna i matolja och smör.
    • Tillsätt den finhackade löken och stek ytterligare 1 minut.
    • Smaka av med salt och peppar.Rosta eller stek briochebrödet gyllene
  2. Svampsabayonne

    • Bryn smöret gyllenbrunt och låt det svalna.
    • Vispa ihop ägg, äggvitor och det brynta smöret.
    • Smaka av med svampbuljong och tryffelolja.
    • Häll blandningen i en sifon.
    • Värm sifonen i ugn på 60°C i 30 minuter.
    • Fyll på med patron, skaka och håll varm till servering.
  3. Till servering

    • Fördela kantarellfräset på de rostade brödskivorna.
    • Toppa med svampsabayonne.
    • Strö över rikligt med gräslök och tärnad lagrad ost.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny