Kålrabbi & morot med spiskummin
Denna enkla rårivna sallad får en extra smakskjuts med hjälp av citrus och mynta. Rätten passar bra på buffén eller som tillbehör till fisk eller kyckling. Kålrabbi är mild och sötaktig och påminner lite om blomkål, fast mildare i smaken. Kålrabbi är rik på c-vitamin och innehåller dessutom mineraler som kalcium, fosfor och magnesium som är stärkande för vårt skelett.

Ingredienser
Kålrabbi & morot med spiskummin
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör så här
Morötter
/g
600.0 g
0%
Kålrabbi
/g
500.0 g
0%
HELLMANN'S Citrus Vinaigrette, 6 x 1L
/ml
100.0 ml
0%

Spiskummin, hela
/g
3.0 g
0%
Citron, juice färskpressad
/g
50.0 g
0%
Salt
/g
10.0 g
0%
Mynta, blad
/g
13.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör så här
-
Morötter 600.0 g
-
Kålrabbi 500.0 g
-
Spiskummin, hela 3.0 g
-
Citron, juice färskpressad 50.0 g
-
Salt 10.0 g
-
Mynta, blad 13.0 g
Förberedelser
-
Gör så här
- Skala och riv morötter och kålrabbi grovt.
- Torrosta spiskummin på låg värme, när fröna börjar "poppa" är de klara.
- Blanda spiskummin med HELLMANN´S Citrus Vinaigrette och smaksätt med salt och citron.
- Slå dressingen över morötter och kålrabbi och vänd samman med hackad mynta.