Menu

Ingredienser

+

Torsken

  • Torsk, filé 421.0 g

Citronmajonnäs

  • HELLMANN'S Majonnäs Real 79%, 1 x 2 L 200.0 g
  • Citron, juice färskpressad 25.0 g
  • Salt(1) 30.0 g

Tunnbröd

  • Rågmjöl, fint 500.0 g
  • Vatten 280.0 ml

Till servering

  • Krasse 25.0 g
  • Inlagd Blomkål, Gulbeta, Rödlök

I det isländska köket är det väldigt vanligt med  lamm och självklart fisk genom Islands närhet till havet. Många traditionella tekniker kommer från det gamla köket där sättet att förvara maten på blir även en smak t ex marinera, mjölksyra, torka och röka.  

...

Förberedelser

  1. Torsken

    • Stycka torsken och salta den, baka på 100 grader tills en innertemperatur på 40 grader.
  2. Citronmajonnäs

    • Blanda HELLMANN`S REAL Majonnäs med citronjuice och salt.
  3. Tunnbröd

    • Blanda mjöl och vatten slå över det kokande vattnet och blanda i en degblandare. Kavla ut degen ca 5 mm och picka små håll i den utkavlade degen med en gaffel, förvärm en torr panna, stek på båda sidorna, se till att sidorna har ordentligt med färg.
  4. Till servering

    • Anrätta torsken på tunnbröd tillsammans med inlagd blomkål, gulbeta och rödlök, krasse och citronmajonnäs.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny