Island Flatbread med torsk, citronmajonnäs, pickels och krasse
I det isländska köket är det väldigt vanligt med lamm och självklart fisk genom Islands närhet till havet. Många traditionella tekniker kommer från det gamla köket där sättet att förvara maten på blir även en smak t ex marinera, mjölksyra, torka och röka.

Ingredienser
Island Flatbread med torsk, citronmajonnäs, pickels och krasse
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Torsken
Torsk, filé
/g
421.0 g
0%
Citronmajonnäs
HELLMANN'S Majonnäs Real 79%, 1 x 2 L
/g
200.0 g
0%

Citron, juice färskpressad
/g
25.0 g
0%
Salt(1)
/g
30.0 g
0%
Tunnbröd
Rågmjöl, fint
/g
500.0 g
0%
Vatten
/ml
280.0 ml
0%
Till servering
Krasse
/g
25.0 g
0%
Inlagd Blomkål, Gulbeta, Rödlök
/
0.0
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Torsken
-
Torsk, filé 421.0 g
Citronmajonnäs
-
Citron, juice färskpressad 25.0 g
-
Salt(1) 30.0 g
Tunnbröd
-
Rågmjöl, fint 500.0 g
-
Vatten 280.0 ml
Till servering
-
Krasse 25.0 g
-
Inlagd Blomkål, Gulbeta, Rödlök
Förberedelser
-
Torsken
- Stycka torsken och salta den, baka på 100 grader tills en innertemperatur på 40 grader.
-
Citronmajonnäs
- Blanda HELLMANN`S REAL Majonnäs med citronjuice och salt.
-
Tunnbröd
- Blanda mjöl och vatten slå över det kokande vattnet och blanda i en degblandare. Kavla ut degen ca 5 mm och picka små håll i den utkavlade degen med en gaffel, förvärm en torr panna, stek på båda sidorna, se till att sidorna har ordentligt med färg.
-
Till servering
- Anrätta torsken på tunnbröd tillsammans med inlagd blomkål, gulbeta och rödlök, krasse och citronmajonnäs.