Inkokt havskräfta med krondillsmajo, jalapeño och tomat
Den här rätten har allt och lite till en älskare av havskräftor möjligen kan begära. Dessutom ger den utrymme åt både krondill och jalapeño och två av våra egna favoritprodukter Knorr Professional KALVFOND och HELLMANN’S Real Majonnäs. Håll tillgodo!

Ingredienser
Inkokt havskräfta med krondillsmajo, jalapeño och tomat
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör så här
Havskräftor, råa (spara 5 huvuden, se nedan)
/stk
10.0 stk
0%
Vatten
/l
2.0 l
0%
Salt
/msk
5.0 msk
0%
Socker
/tsk
2.0 tsk
0%
Krondill, knippe
/stk
1.0 stk
0%
Bindgarn
/
0.0
0%
Havskräftor, huvuden
/stk
5.0 stk
0%
Rapsolja
/msk
2.0 msk
0%
Knorr Professional Kalvfond 5 x 1 L
/dl
5.0 dl
0%

SLOTTS Tomatpuré
/msk
2.0 msk
0%
Dillfrö
/tsk
1.0 tsk
0%
Citrontimjan
/g
5.0 g
0%
Tomater, mogna röda i bitar
/st
5.0 st
0%
HELLMANN'S Majonnäs Real 79%, 1 x 2 L **30% RABATT**
/dl
1.0 dl
0%
Krondillskronor
/stk
5.0 stk
0%
Citronsaft
/tsk
2.0 tsk
0%
Salt
/g
0.0 g
0%
Nymald svartpeppar
/st
0.0 st
0%
Jalapeno, färska
/stk
2.0 stk
0%
Ättika 12%
/msk
2.0 msk
0%
Vatten
/msk
2.0 msk
0%
Salt
/tsk
2.0 tsk
0%
Tomater, cocktail blandade små
/g
400.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör så här
-
Havskräftor, råa (spara 5 huvuden, se nedan) 10.0 stk
-
Vatten 2.0 l
-
Salt 5.0 msk
-
Socker 2.0 tsk
-
Krondill, knippe 1.0 stk
-
Bindgarn
-
Havskräftor, huvuden 5.0 stk
-
Rapsolja 2.0 msk
-
SLOTTS Tomatpuré 2.0 msk
-
Dillfrö 1.0 tsk
-
Citrontimjan 5.0 g
-
Tomater, mogna röda i bitar 5.0 st
-
HELLMANN'S Majonnäs Real 79%, 1 x 2 L **30% RABATT** 1.0 dl
-
Krondillskronor 5.0 stk
-
Citronsaft 2.0 tsk
-
Salt
-
Nymald svartpeppar
-
Jalapeno, färska 2.0 stk
-
Ättika 12% 2.0 msk
-
Vatten 2.0 msk
-
Salt 2.0 tsk
-
Tomater, cocktail blandade små 400.0 g
Förberedelser
-
Gör så här
- Lossa stjärtarna från kräftorna. Spara 5 huvuden. Bind ihop stjärtarna 2 och 2 med bindgarn. Koka upp vatten, salt, socker och krondill. Lägg i kräftstjärtarna och låt koka upp. Dra åt sidan. Låt stå i kyl i minst 6 timmar. Skala stjärtarna och förvara dem kallt.
- Stek kräfthuvudena med matolja och tomatpuré. Slå på Knorr Professional KALVFOND, dillfrön och citrontimjan och låt småkoka i ca 20 minuter.
- Lägg i de skurna tomaterna och låt stå i ytterligare 30 minuter. Sila av i finmaskig sil. Koka upp och skumma av. Tillsätt Knorr Texture och häll lagen i 10 djupa små tallrikar. Ställ i kyl
- Blanda majonnäs, avklippta krondillskronor, citron, salt och peppar. Lägg upp i spritspåse.
- Skiva jalapeño tunt och låt ligga i ättika, vatten och salt i minst 2 timmar.
- Skär cocktailtomaterna i mindre bitar.
- Lägg havskräftan på ”kräftgelen ”och toppa med majonnäs. Fördela tomater och jalapeño på tallrikarna. Garnera med krondill eller korianderblommor.