Menu

Ingredienser

+

Gör så här

  • Havskräftor, råa (spara 5 huvuden, se nedan) 10.0 stk
  • Vatten 2.0 l
  • Salt 5.0 msk
  • Socker 2.0 tsk
  • Krondill, knippe 1.0 stk
  • Bindgarn
  • Havskräftor, huvuden 5.0 stk
  • Rapsolja 2.0 msk
  • SLOTTS Tomatpuré 2.0 msk
  • Dillfrö 1.0 tsk
  • Citrontimjan 5.0 g
  • Tomater, mogna röda i bitar 5.0 st
  • HELLMANN'S Majonnäs Real 79%, 1 x 2 L **30% RABATT** 1.0 dl
  • Krondillskronor 5.0 stk
  • Citronsaft 2.0 tsk
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Jalapeno, färska 2.0 stk
  • Ättika 12% 2.0 msk
  • Vatten 2.0 msk
  • Salt 2.0 tsk
  • Tomater, cocktail blandade små 400.0 g

Förberedelser

  1. Gör så här

    • Lossa stjärtarna från kräftorna. Spara 5 huvuden. Bind ihop stjärtarna 2 och 2 med bindgarn. Koka upp vatten, salt, socker och krondill. Lägg i kräftstjärtarna och låt koka upp. Dra åt sidan. Låt stå i kyl i minst 6 timmar. Skala stjärtarna och förvara dem kallt.
    • Stek kräfthuvudena med matolja och tomatpuré. Slå på Knorr Professional KALVFOND, dillfrön och citrontimjan och låt småkoka i ca 20 minuter. 
    • Lägg i de skurna tomaterna och låt stå i ytterligare 30 minuter. Sila av i finmaskig sil. Koka upp och skumma av. Tillsätt Knorr Texture och häll lagen i 10 djupa små tallrikar. Ställ i kyl   
    • Blanda majonnäs, avklippta krondillskronor, citron, salt och peppar. Lägg upp i spritspåse.
    • Skiva jalapeño tunt och låt ligga i ättika, vatten och salt i minst 2 timmar.
    • Skär cocktailtomaterna i mindre bitar.
    • Lägg havskräftan på ”kräftgelen ”och toppa med majonnäs. Fördela tomater och jalapeño på tallrikarna. Garnera med krondill eller korianderblommor.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny