Menu

Ingredienser

+

Gör så här

  • Pasta, spaghetti eller linguine 1.0 kg
  • Chili, färsk finhackad 25.0 g
  • Tomater (olika färger), små halverade 650.0 g
  • Olivolja 75.0 g
  • Vitt vin 500.0 ml
  • Saffran 0,5 g
  • Knorr Skaldjursfond, pasta 6 x 700 g 50.0 g
  • Hummerkött, grovt skuret 800.0 g
  • Smör 50.0 g
  • Persilja, färsk finhackad 30.0 g
  • Krondill, plockad till garnering

Hummerpasta är en sofistikerad rätt där havets elegans möter italiensk enkelhet. Med djup smak från hummerfond och finstämda aromer är den perfekt som signaturrätt eller säsongsinslag på en meny.

...

Förberedelser

  1. Gör så här

    • Fräs Knorr Kryddpasta Vitlök och finhackad chili i olivolja på medelvärme i ca 3 minuter.
    • Tillsätt 0,5g saffran och vin, reducera tills ca 35 % av vätskan återstår.
    • Rör ner Knorr Skaldjursfond, Pasta i den reducerade vätskan.
    • Tillsätt hummerkött och halverade tomater, låt sjuda försiktigt.
    • Koka pastan en minut kortare än anvisningen på förpackningen i saltat vatten.
    • Spara ca 2 dl pastavatten innan du häller av pastan.
    • Lägg pastan i såsen och tillsätt ca 1 dl pastavatten. Slunga tills stärkelsen ger en krämig konsistens. Justera med mer pastavatten vid behov.
    • Avsluta med att röra ner smöret.
    • Servera och garnera med plockad krondill och eventuellt lite parmesan – även om det inte är traditionellt till skaldjurspasta, så är det gott.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny