Fiskpinnar deluxe med tartarsås med pommes frites och citronsalt
Fiskpinnar kan spåras tillbaka till tidigt 1900-tal. Efter andra världskriget, då det fanns ett överflöd av sill, försökte man sig på att göra sillfiskpinnar, dock utan någon större framgång. Folk ville ha dem av torsk och annan vit fisk. Här har vi gjort en variant med suffléfärs för att ge dem en nordisk prägel.

Ingredienser
Fiskpinnar deluxe med tartarsås med pommes frites och citronsalt
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Fiskpinnar delux med nordisk tartarsås, pommes frites och citronsalt
Fiskfärs
/kg
1.0 kg
0%
Flingsalt
/g
10.0 g
0%
Ägg, gula
/g
100.0 g
0%
Matlagningsgrädde
/ml
300.0 ml
0%
Knorr Professional Paprika kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
10.0 g
0%

Rödlök, tärnad
/g
120.0 g
0%
Panering:
/
0.0
0%
Panko, ströbröd
/g
700.0 g
0%
Ägg, hela
/g
500.0 g
0%
Vatten
/ml
400.0 ml
0%
Frityrolja
/l
2.0 l
0%
Tartarsås
HELLMANN'S Majonnäs Real 79%, 1 x 2 L
/g
200.0 g
0%

Crème Fraiche
/g
100.0 g
0%
Ättiksgurka
/g
25.0 g
0%
Äpple (Aroma)
/g
25.0 g
0%
Kapris
/g
25.0 g
0%
Ägg, hårdkokt
/st
1.0 st
0%
Pommes frittes med citronsalt
Bakpotatis
/kg
1.5 kg
0%
Salt
/g
0.0 g
0%
Citron, zest av
/g
10.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Fiskpinnar delux med nordisk tartarsås, pommes frites och citronsalt
-
Fiskfärs 1.0 kg
-
Flingsalt 10.0 g
-
Ägg, gula 100.0 g
-
Matlagningsgrädde 300.0 ml
-
Rödlök, tärnad 120.0 g
-
Panering:
-
Panko, ströbröd 700.0 g
-
Ägg, hela 500.0 g
-
Vatten 400.0 ml
-
Frityrolja 2.0 l
Tartarsås
-
Crème Fraiche 100.0 g
-
Ättiksgurka 25.0 g
-
Äpple (Aroma) 25.0 g
-
Kapris 25.0 g
-
Ägg, hårdkokt 1.0 st
Pommes frittes med citronsalt
-
Bakpotatis 1.5 kg
-
Salt
-
Citron, zest av 10.0 g
Förberedelser
-
Fiskpinnar delux med nordisk tartarsås, pommes frites och citronsalt
- Finhacka och salta fiskfärsen.
- Blanda i ägg och matlagningsgrädde tills färsen får en elastisk konsistens.
- Tillsätt Knorr Professional Kryddpuré Paprika, Knorr Umami, lök och peppar och rör om ordentligt. Ställ in färsen i kylen i 2 timmar.
- Rulla in färsen i plastfolie och forma 2 x 8 centimeter stora korvar. Panera dem i vatten, helägg och panko och fritera dem spröda i frityrolja.
-
Tartarsås
- Rör ihop HELLMANN`S REALMayonnaise och creme Fraiche med salt, peppar, äpple, gurka, kapris och hårdkokt ägg.
-
Pommes frittes med citronsalt
- Tvätta bakpotatisen och skär dem i båtar.
- Koka potatisbåtarna mjuka i salt vatten, låt svalna och torka.
- Fritera potatisen tills den är spröd och strö över havssalt och rivet citronskal.