Menu

Ingredienser

+

Fiskpinnar delux med nordisk tartarsås, pommes frites och citronsalt

Tartarsås

  • HELLMANN'S Majonnäs Real 79%, 1 x 2 L 200.0 g
  • Crème Fraiche 100.0 g
  • Ättiksgurka 25.0 g
  • Äpple (Aroma) 25.0 g
  • Kapris 25.0 g
  • Ägg, hårdkokt 1.0 st

Pommes frittes med citronsalt

  • Bakpotatis 1.5 kg
  • Salt
  • Citron, zest av 10.0 g

Fiskpinnar kan spåras tillbaka till tidigt 1900-tal. Efter andra världskriget, då det fanns ett överflöd av sill, försökte man sig på att göra sillfiskpinnar, dock utan någon större framgång. Folk ville ha dem av torsk och annan vit fisk. Här har vi gjort en variant med suffléfärs för att ge dem en nordisk prägel.

...

Förberedelser

  1. Fiskpinnar delux med nordisk tartarsås, pommes frites och citronsalt

    • Finhacka och salta fiskfärsen.
    • Blanda i ägg och matlagningsgrädde tills färsen får en elastisk konsistens.
    • Tillsätt Knorr Professional Kryddpuré Paprika, Knorr Umami, lök och peppar och rör om ordentligt. Ställ in färsen i kylen i 2 timmar.
    • Rulla in färsen i plastfolie och forma 2 x 8 centimeter stora korvar. Panera dem i vatten, helägg och panko och fritera dem spröda i frityrolja.
  2. Tartarsås

    • Rör ihop HELLMANN`S REALMayonnaise och creme Fraiche med salt, peppar, äpple, gurka, kapris och hårdkokt ägg.
  3. Pommes frittes med citronsalt

    • Tvätta bakpotatisen och skär dem i båtar.
    • Koka potatisbåtarna mjuka i salt vatten, låt svalna och torka.
    • Fritera potatisen tills den är spröd och strö över havssalt och rivet citronskal.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny