Fiskpinnar kan spåras tillbaka till tidigt 1900-tal. Efter andra världskriget, då det fanns ett överflöd av sill, försökte man sig på att göra sillfiskpinnar, dock utan någon större framgång. Folk ville ha dem av torsk och annan vit fisk. Här har vi gjort en variant med suffléfärs för att ge dem en nordisk prägel.

Ingredienser
Fiskpinnar delux med nordisk tartarsås, pommes frites och citronsalt
-
Fiskfärs 1.0 kg
-
Flingsalt 10.0 g
-
Ägg, gula 100.0 g
-
Rödlök, tärnad 120.0 g
-
PANERING:
-
Panko, ströbröd 700.0 g
-
Ägg, hela 500.0 g
-
Vatten 400.0 ml
Tararsås
-
Ättiksgurka 25.0 g
-
Äpple (Aroma) 25.0 g
-
Kapris 25.0 g
-
Ägg, hårdkokt 1.0 st
Pommes frittes med citronsalt
-
Bakpotatis 1.5 kg
-
Salt
-
Citron, zest av 10.0 g
Förberedelser
-
Fiskpinnar delux med nordisk tartarsås, pommes frites och citronsalt
- Finhacka och salta fiskfärsen.
- Blanda i ägg och Rama Mat 15 % tills färsen får en elastisk konsistens.
- Tillsätt Knorr Professional Kryddpuré Paprika, Knorr Umami, lök och peppar och rör om ordentligt. Ställ in färsen i kylen i 2 timmar.
- Rulla in färsen i plastfolie och forma 2 x 8 centimeter stora korvar. Panera dem i vatten, helägg och panko och fritera dem spröda i Phase Vegetabilisk Frityrolja.
-
Tararsås
- Rör ihop HELLMANN`S REALMayonnaise och Rama Fraiche 24% med salt, peppar, äpple, gurka, kapris och hårdkokt ägg.
-
Pommes frittes med citronsalt
- Tvätta bakpotatisen och skär dem i båtar.
- Koka potatisbåtarna mjuka i salt vatten, låt svalna och torka.
- Fritera potatisen tills den är spröd och strö över havssalt och rivet citronskal.