Menu

Ingredienser

+

Kyckling & bacon

Kaprisslaw

Sauce Foyot


En modern twist på en klassiker – Clubsandwich 2.0 är laddad med smak! Saftig kycklinglår, krispig bacon och frasigt bröd möter en kaprisslaw med HELLMANN’S Vegan och en smakrik Sauce Foyot-dip. Perfekt som lunchrätt eller på en trendig barmeny – och självklart serverad med gyllene pommes frites.

...

Förberedelser

  1. Kyckling & bacon

    • Blanda olivolja med Knorr Koncentrerad Kycklingfond, Rökt Chili och Citruskrydda.
    • Gnid in kycklingen och låt marinera i ca 1 timme.
    • Stek bacon långsamt tills det blir riktigt krispigt. Spara baconfettet.
    • Stek kycklingen i baconfettet, börja med skinnsidan – gärna med en tyngd ovanpå – tills den blir frasig. Stek sedan köttsidan kort tills innertemperaturen når 70 °C. Låt vila. 
  2. Kaprisslaw

    • Strimla spetskålen fint och lägg i en bunke med salt. Massera kålen och låt stå i ca 30 minuter.
    • Blanda HELLMANN’S Vegan med kapris, honung och svartpeppar.
    • Krama ur vätskan ur kålen och blanda med kaprismajonnäsen.
  3. Sauce Foyot

    • Blanda alla ingredienser och låt stå och dra i ca 30 minuter.
    • Smaka av med salt.
  4. Bröd & montering

    • Stek brödskivorna gyllenbruna i smör.
    • Bred kaprisslaw på samtliga brödskivor.
    • Lägg salladsblad på hälften av skivorna. Toppa med tomat, avokado, kyckling, bacon och avsluta med en brödskiva som lock.
    • Stick i två grillpinnar och dela varje sandwich på mitten.
  5. Pommes frites

    • Fritera pommes frites i 190 °C olja i ca 3 minuter.
    • Servera med en dippskål med Sauce Foyot.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny