Citron och purjolöksbakad hokifilè med potatismos, klimatsmart mat
Här har vi valt MSC märkt hoki som ett klimatsmart val. Vi gratinerar fisken med Knorr Lemonesås och purjolök. Servera med ett gott potatismos och marinerade rårivna morötter.

Ingredienser
Till fisken
-
Hokifile 2.5 kg
-
Vatten 10.0 g
-
Purjolök 240.0 g
-
Crème Fraiche 150.0 g
Till servering
-
Morot, riven 1.2 kg
-
Vatten 10.0 g
-
Rapsolja 50.0 ml
-
Färdig Mängd Potatismos 4kg
-
Morot, riven
-
Crème Fraiche 150.0 g
Förberedelser
-
Till fisken
- Rör ut såstorrvaran i vatten och koka upp. Tillsätt creme fraicke och tunnt skivad purjolök. OBS! Såsen skall vara tjock för att inte kunna tunnas ut vid matlagning.
- Lägg fryst fisk i GN-bleck. Fördela ca 1,5 liter sås över fisken. Grädda i 150°c till 60°c innertemperatur på fisken, ca 30 minuter. Alternativt kan purjolöken läggas i botten på blecken och såsen slås över fisken.
-
Till servering
- Riv morötterna och blanda med dressingen.
- Bjud potatismos och råkost.