Ingredienser
Till fisken
-
Hokifile 2.5 kg
-
Vatten 1.0 dg
-
Purjolök 240.0 g
Till servering
-
Morot, riven 1.2 kg
-
Vatten 1.0 dg
-
Rapsolja 0.5 dl
-
FÄRDIG MÄNGD POTATISMOS 4KG
-
Morot, riven
Förberedelser
-
Till fisken
- Rör ut såstorrvaran i vatten och koka upp. Tillsätt Rama Fraiche 24% och tunnt skivad purjolök. OBS! Såsen skall vara tjock för att inte kunna tunnas ut vid matlagning.
- Lägg fryst fisk i GN-bleck. Fördela ca 1,5 liter sås över fisken. Grädda i 150°c till 60°c innertemperatur på fisken, ca 30 minuter. Alternativt kan purjolöken läggas i botten på blecken och såsen slås över fisken.
-
Till servering
- Riv morötterna och blanda med dressingen.
- Bjud potatismos och råkost.