Menu

Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

Tommi Virranta & Sami Lamminaho är kockar och grillfantaster. Här delar de med sig av några glödheta tips inför säsongen 2021.

Hej Tommi & Sami vad lägger ni på grillen i år?
–Såhär års blir det mest grova grönsaker och NoChicken Chunks från The Vegetarian Butcher eftersom vårprimörerna ännu inte kommit här hos oss i Finland. Annars kommer vi nog att lägga det mesta på grillen. Kreativitet är det som gäller.

Finns det någonting inom den gröna grillningen som ni tycker känns extra hett för tillfället?
–Nja, att laga mat över öppen eld och i grop har vi ju ägnat oss åt i eviga tider men det är ändå ett riktigt coolt sätt att tillaga mat på. Att salta, pickla eller fermentera råvarorna innan de grillas känns dock lite fräscht.

De gröna burgarna har ju fått ett kraftigt uppsving på senare år, men hur gör man dem wow:iga?
–Frågar du oss är det enkelhet som gäller. Rena och balanserade smaker – rökigt, salt, sött, surt och fett. En växtbaserad burgare för god munkänsla, lite krispig sallad för texturens skull och så en god dressing som knyter ihop hela härligheten.

Tips! Två sätt att tagga till inför årets grillsäsong

  1. Rök dina grönsaker – prova gärna teblad och olika sorters trä.
  2. Gå loss bland glazer och marinader. I vissa fall gör sig marinaden ännu bättre efter själva grillningen.