Menu

 

Nej, take away är inte namnet på en ny slags trendrätt utan snarare namnet på en överlevnadsstrategi. Men det vet du förmodligen redan. Att fokusera på rätter som passar för take away är helt enkelt a och o för tillfället.

 

Sallader med smaker från hela världen och gärna alternativa proteinkällor, står högt på agendan – eller menyn – även i år. Men trötta och oinspirerande sallader göre sig icke besvär. Vi snackar arbetade sallader som både mättar och överraskar ifråga om textur och smak. Gör du dessutom laktos- och glutenfria vegovarianter som får det att vattnas i munnen på dina gäster, ja, då är du ännu mer rätt. För att inte tala om schysst och smart. Men det återkommer vi till. 

 

Om det är någon gång vi behöver mysig, snäll och lättillgänglig mat så är det väl i pandemitider och därför så är det kanske inte konstigt att vi aldrig tidigare sett så många härliga mackor flimra förbi i våra flöden. För visst anar väl ni också ett uppsving för godsaker som Tuna Melt och Katsu Sando? Själva är vi dock alltid sugna på mackornas macka: Banh Mi. Receptet hittar du här.

 

Det finns helt klart fördelar med att försöka laga så många rätter som möjligt på ett sätt som tilltalar så många sorters gäster som möjligt, oberoende av allergier och matpreferenser. Det är ju ändå sällan en gäst känner sig ”snuvad på laktosen”, ropar ”var är mitt gluten” eller blir sur på grund av att den krämiga såsen inte gjordes på en animalisk produkt. Du däremot, får ett betydligt enklare liv när såväl veganer som köttätare och allergiker kan äta samma rätt.

 

Förbered. Sleva upp. På med lock och i väg. Förbered. Sleva upp. På med lock och iväg. Visst finns det knappt någon bättre take away- och lunchmat än soppa? Varm som kall. Mild som het. Len som full av överraskningar. Här är en riktig favorit.

 

Vad vore sommaren utan svalkande drycker, kittlande sorbeter och lyxiga shakes? Inte mycket, eller hur. Så ställ fram ett högt glas med syndigt gott innehåll och ljuvligt fluff på toppen och kamma hem folkets jubel. Svårare än så behöver det faktiskt inte vara att sprida glädje omkring sig. PS. En snygg shake har dessutom potential att bli en like-raket på sociala medier.

Produkter
Recept
Favoriter
Meny