Menu

Tycker du att vi tjatar om matsvinn? I så fall blir vi glada, hur konstigt det än må låta. Vi tycker nämligen matsvinn är ett klart tjatvänligt ämne och om man råkar bli trött på att höra om det hela – ja då innebär ju det att budskapet gått fram. Vet du allt om matsvinn? Då kan du nöja dig med att inkassera våra härliga och svinnsmarta recept nedan. Vill du fräscha upp minnet om varför vi ska jobba mot svinnet? Scrolla, läs och klicka dig sedan vidare till vårt matsvinnsverktyg Wise Up On Waste!

Sedan var det sluttjatat. För denna gång.

Källa och merläsning:
Livsmedelsverket.se, 
fao.se

Några anledningar till att minska matsvinnet!

Vi vet att ni är många där ute som lägger ner era själar i att försöka undvika att kasta mat och att den största delen av matsvinnet finns i hushållen. Men vi vet också att det kan vara svårt att förstå varför man ska anstränga sig. Här ett par sådana anledningar man kan ha med sig i bakhuvudet som sporre utöver det faktum att ca en tredjedel av all mat som produceras i världen inte äts upp…

Tänk på plånkboken!

Räcker inte ovan punkter för att trigga dig att jobba med svinnet? Då kan man alltid ta till plånboksknepet. Att slänga mat är samma sak som att slänga pengar och det är något som bär emot för de allra flesta.

Ta hjälp av vårt matsvinnsverktyg Wise Up On Waste!

Gör du allt du kan men får ändå inte bukt med ditt matsvinn? Använd dig av vårt verktyg Wise Up On Waste för att spåra och mäta ditt avfall. Du kommer att bli förvånad över hur mycket pengar du kan spara genom att minska ditt avfall med 20 %.

Produkter
Recept
Favoriter
Meny