Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

Palmolja har många fördelar och som vi redan nämnt i en annan artikel har den till och med egenskaper som alla andra vegetabiliska oljor saknar i fråga om smak och användning. Här är några exempel: 

  • Palmolja innehåller inget transfett och ersätter härdat fett
  • Den innehåller mindre mättat fett än mjölkfett/smör.. 
  • … och tål hög värme vilket ger den utmärkta matlagningsegenskaper
  • Palmolja har en krämig konsistens samt en neutral doft och passar därför i många olika livsmedel.
  • Palmoljeproduktionen kräver mindre vatten, gödning och bekämpningsmedel jämför med andra vegetabiliska oljor.

Högre utbyte per odlingsyta än flera andra råvaror

En annan sak som du kanske inte känner till om palmolja är att utbytet per odlingsyta är högt. Faktum är att det är tio gånger högre än för sojabönor, åtta gånger högre än för solrosor och sex gånger högre än för raps. Kokosfett då? Även det kräver 5-8 gånger större odlingsyta.