Menu

Visste du att 42% av konsumenter jorden över vill äta mer grönt? En siffra som går upp till hela 60% i gruppen allätare som huvudsakligen består av män 45+ ålder. I Norden ser vi flexitariantrenden numera som ett livsstilsval bland konsumenter – här äter upp till 40% vegetariskt på en vardaglig basis, och kött mer sällan. I Kantar Worldwide Divisions undersökning äts de gröna rätterna i huvudsak inte av veganer eller vegetarianer utan hela 89% konsumeras av flexitarianer och allätare.

Enkla tips för att vegofiera din meny!

Du kanske inte behöver ändra dina recept alls, går det att göra dem grönare genom att byta ut några enkla ingredienser? Att vegofiera gör även att rätterna enkelt blir laktosfria och mjölkfria vilket inkluderar ännu fler gäster.

Lätt att flexa med The Vegetarian Butcher

Med The Vegetarian Butcher´s produkter är det med andra ord lätt att tillgodose fler gästers önskemål. Det är dessutom enkelt att tillaga, och lika enkelt att göra en, eller flera, av dina rätter på menyn vegetariska eller veganska utan problem. Byt helt enkelt ut det traditionella köttet mot Vegetarian Butcher och du har snabbt en rätt för den nya generationens gröna köttälskare. Förutom en mer inkluderande restaurangverksamhet med möjligheter till en större kundkrets, ser du även till att du sänker klimatpåverkan! Win win!

Populära matpreferenser och procenttal i snitt globalt*

Grönt för miljön

De flesta vet numera att det vi äter har effekt på vår planet och på vår hälsa. Här är några exempel på små förändringar som kan göra stor skillnad för både individ- och planetnivå.

  • Grönsaksvariation
    Genom att variera de grönsaker vi äter så ökar vi vårt intag av antioxidanter, vitaminer och mineraler. 
  • Proteinutbyte
    Genom att byta ut kött, fågel och fisk mot vegetabiliska proteiner, så minskar vi vår klimatpåverkan rejält.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny