Menu

Recept med Raw NoBeef Burger

Recept med NoBeef Burger

Grön NoCheeseburger

Grön NoCheeseburger

Här är en saftig vegetarisk hamburgare med cheddar, brynt lök och ättiksgurka. Den rökta paprikamajonnäsen gör rätten komplett.

10 personer

  • 500 g lök, skivad
  • 60 g smör
  • 10 The Vegetarian Butcher NoBeef Burger

Dressing

  • 300 g HELLMANN'S Vegan
  • 20 g Knorr Professional Rökt Chili kryddpuré
  • 10 g vitvinsvinäger
  • 10 g Knorr Professional Vitlök kryddpuré
  • 6 g paprika

Servera med

  • 10 hamburgerbröd
  • 10 ättiksgurkor, skivade
  • 10 skivor Green Vie Cheddar
  • 120 g isbergssallad

Så gör du

  1. Bryn löken på låg värme i smör i 15 minuter.
  2. Blanda alla ingredienserna till dressingen. Stek The Vegetarian Butcher NoBeef Burger i smör och lägg på en ostskiva.
  3. Grilla hamburgerbrödens snittyta snabbt, antingen på ett stekbord eller i ugnen. Servera med tillbehören.

Recept med Crispy NoChicken Burger

Recept med NoChicken Chunks

Krispiga NoChicken Chunks

Krispiga NoChicken Chunks

Dessa små krispiga NoChicken Chunks är supergoda som snacks. De är perfekta till buffén!

10 personer

Marinad

  • 50 g Maizena ekologisk majsstärkelse
  • 4 g vitlökspulver
  • 5 g Knorr Umami
  • 4 g lökpulver
  • 2 g svartpeppar
  • 6 g salt
  • 2 ägg
  • 200 g panko
  • 600 g The Vegetarian Butcher NoChicken Chunks, tinade
  • 2 l frityrolja (PHASE)

Dressing

  • 500 g HELLMANN'S Vegan
  • 50 g Knorr Kryddpasta Bouquet all’Italiana
  • 30 g Knorr Professional Rökt Chili kryddpuré
  • svartpeppar

Så gör du

  1. Blanda ingredienserna till dressingen och ställ in den i kylen.
  2. Blanda Maizena med vitlökspulver, lökpulver, Knorr Umami, salt och svartpeppar.
  3. Panera The Vegetarian Butcher NoChicken Chunks i Maizena med kryddor, ägg och panko.
  4. Fritera på 170 graders värme tills bitarna blir krispiga. Servera direkt tillsammans med dressingen.
NoChicken shawarma

NoChicken shawarma

Shawarma är en rätt från Mellanöstern som vanligtvis tillagas med lammkött. Det här är en vegetarisk variant med samma traditionella aromatiska kryddning. Shawarmakryddor går att beställa av en grossist.

10 personer

Marinad

  • 400 g yoghurt
  • 100 g ketchup
  • 100 g rapsolja
  • 20 g Knorr Professional Vitlök kryddpuré
  • 60 g vitvinsvinäger
  • 60 ml citron, pressad
  • 10 g salt
  • 20 g shawarmakryddor

Till marinering

  • 1 kg The Vegetarian Butcher NoChicken Chunks

Till tillagning

  • 480 g paprika, skivad
  • 240 g lök, skivad

Servera med

  • 10 orientaliska tunnbröd, tomatskivor, gurka, isbergssallad, ättiksgurka, rödlök och eventuellt lite extra yoghurt

Så gör du

  1. Blanda alla ingredienserna till marinaden. Lägg i The Vegetarian Butcher NoChicken Chunks och låt marinera över natten. Tillsätt paprika och lök och blanda ordentligt.
  2. Baka i ugnen på 200 grader i 20–30 minuter.
  3. Servera med orientaliskt tunnbröd, isbergssallad, tomatskivor, gurka, rödlök och ättiksgurka.

Recept med NoMince

Vegansk gulaschsoppa med lökcrème

Vegansk gulaschsoppa med lökcrème

Gulasch är en populär rätt som ofta går hem hos gästerna, men vad serverar du till alla som föredrar växtbaserat? Samma sak såklart! Här är en riktigt bra vegovariant som vi gör på The Vegetarian Butcher NoMince. Smaklig spis!

4 portioner

  • 200 g The Vegetarian Butcher NoMince 
  • 300 g potatis, skalad 
  • 120 g röd paprika 
  • 10 g röd chili, finhackad 
  • 100 g morot, skalad 
  • 120 g gul lök, finhackad 
  • 400 g Knorr Tomatino 
  • 1000 g vatten 
  • 30 g Knorr Grönsaksbuljong, pulver
  • 30 g olivolja 
  • 3 g vitlök, riven 
  • 4 g Knorr Professional Paprika 
  • 1 st lagerblad 
  • 20 g MAILLE Sherryvinäger 
  • 5 g kummin, hel 
  • salt 
  • svartpeppar 

Gör så här

  1. Tärna paprika, morot och potatis i ½ cm stora tärningar. Hetta upp olivoljan i en kastrull och tillsätt, lök, morötter, paprika, potatis, chili, vitlök, kummin, lagerblad och The Vegetarian Butcher NoMince. Svetta runt ordentligt! 
  2. Tillsätt Knorr Tomatino, vatten och grönsaksbuljong innan blandningen fått färg. Låt puttra sakta i ca 30 minuter.
  3. Smaka upp med salt, svartpeppar och sherryvinäger. 

Lökcrème 

  • 50 g gul lök, grovt riven på rivjärn 
  • 100 g vegansk fraiche 
  •  salt 
  • svartpeppar 

Gör så här

Blanda lök och fraiche. Smaka upp med salt och peppar och låt stå minst tre timmar i kyl för godast resultat!

Wokade nudlar med NoMince

Wokade nudlar med NoMince

Det här är en wok med krispiga grönsaker och vegansk färs, en enkel nudelrätt med asiatiska smaksättare som ingefära, sesamolja och sojasås. Det går utmärkt att byta ut äggnudlarna mot risnudlar.

10 personer

  • 400 g The Vegetarian Butcher NoMince
  • 400 g äggnudlar
  • 500 g broccoli
  • 250 g morötter
  • 150 g böngroddar
  • 60 g rapsolja
  • 30 g vitlök, hackad
  • 60 g ingefära
  • 2 g socker
  • svartpeppar
  • 40 g sesamolja
  • 1 dl sojasås

Servera med

  • 2 limefrukter
  • 60 g vårlök
  • Srirachasås
  • 5 g sesamfrön, rostade

Så gör du

  1. Dela broccolin i buketter och strimla morötterna och vårlöken. Finhacka vitlöken och ingefäran.
  2. Häll kokande vatten över nudlarna och låt dem stå under lock tills de är lagom mjuka. Häll av vattnet och låt svalna.
  3. Värm woken eller stekbordet ordentligt. Tillsätt olja och bryn vitlöken och ingefäran snabbt. Tillsätt sedan The Vegetarian Butcher NoMince och bryn färsen. Tillsätt resten av oljan och grönsakerna och stek i ett par minuter till. Smaka av med lite socker och salt.
  4. Tillsätt 30 ml vatten och lägg på locket i en minut. Häll i sesamolja och sojasås. Vänd i böngroddarna och nudlarna. Servera med fint strimlad vårlök, Srirachasås och limeklyftor.
Curry- och mangodip

Curry- och mangodip

10 portioner

  • 200 g HELLMANN’S Vegansk Majonnäs 
  • 30 g Knorr Proffessional Curry
  • 70 g Mango Chutney, mild 
  • 50 g pickles, finhackade/mixade 
  • ½ tsk salt 

Blanda ihop samtliga ingredienser och förvara kallt.  

Curryketchup

Curryketchup

10 portioner

  • 200 g HELLMANN’S Ketchup 
  • 1 msk MAILLE Äppelcidervinäger 
  • 1 msk vatten 
  • 1 tsk currypulver 

Gör så här:

  1. Blanda ihop samtliga ingredienser och förvara kallt.  
  2. Servera gärna till The Vegetarian Butcher NoChicken Nuggets.
The Vegetarian Butcher

The Vegetarian Butcher

Receptbroschyr

Ladda ner
Produkter
Recept
Favoriter
Meny