Menu
Alt Image Text

Rasmus Larsson är högaktuell med tre nya recept för vår räkning. Vad de har gemensamt? De innehåller vår nya Knorr Skaldjursfond i pastaformat. Vi tog oss ett prat med Rasmus om vilka fördelar och användningsområden han ser med produkten så här långt in i kärleksrelationen. Smaklig spis!

Vad var ditt första intryck av Knorr Skaldjursfond, pasta?
–Det var verkligen "love at first sight", skulle jag säga. Det räcker faktiskt att dofta på den för att känna hur smakrik den är. Just den där djupa doften och smaken av rostade skaldjur, tycker jag inte att jag hittat annat än i egengjorda skaldjursfonder tidigare.

”…om du har lyxen att få koka din egen skaldjursfond, så kan du boosta den genom att avsluta fondkoket med ett par skedar av Knorr Skaldjursfond, pasta.”

/Rasmus Larsson

Hur använder du fonden i din matlagning – har du något favoritrecept?
–Den går att använda till så mycket! Som bas i grytor och pastarätter, och den är fantastisk som grund i en skaldjursgryta som Zarzuela, vilket jag gjort ett recept på.  Ett annat hett tips är att om du har lyxen att få koka din egen skaldjursfond, så kan du boosta den genom att avsluta fondkoket med ett par skedar av Knorr Skaldjursfond, pasta. Då behöver du inte hålla på och reducera bort en massa vatten, vilket i sin tur är positivt för köksekonomin. Dessutom får du en otroligt smakrik slutprodukt!

Vad tycker du att den här fonden kan tillföra som andra ingredienser inte kan bidra med?

–Jag tycker att fonden ger en djupare och komplexare smak än vad man kan få fram med enskilda ingredienser. Och umamin i fonden gör att en rätt snabbt går från ”god” till ”riktigt god”! Sist men inte minst är den här skaldjursfonden otroligt lättjobbad, enkel att dosera och passar perfekt när du bara vill krydda upp något.

Alt Image Text

Rasmus tipsar! 

Gör en god sallad med massor av tomater dressade i skaldjursfond och en schysst hummersallad. Tomat och fänkål är ju gamla kompisar till skaldjuren och förstärker allt det goda som samtliga råvaror har att erbjuda!

Den här sidan publicerades i oktober 2025

Produkter
Recept
Favoriter
Meny