Menu

Känner du igen Andreas? Klart att du gör! Med flera priser och ärofyllda uppdrag i ryggen är han ett namn och ansikte som många har koll på. Idag driver han Villa Wera, en stor lunchrestaurang i Stockholm, och stöttar kollegor i branschen med tips och råd om bland annat just köksekonomi. I början av sommaren 2023 hälsade vår kock Magnus Rydberg på Andreas i hans restaurang. Resultatet av det mötet hittar du här. Trevlig titt!

Tänk som en företagare!

00:00

I den här filmen diskuterar kockkollegorna Andreas Hedlund och Magnus Rydberg bland annat hur man kan kapa restaurangens fasta kostnader. För att kunna göra det, behöver man såklart ha koll på sina kommande intäkter samt kostnader, och det är där en resultatbudget kommer in i bilden.

Vill du veta mer om resultatbudget eller behöver du en enkel och lättöverskådlig mall för ditt budgetarbete? Klicka här!

Var flexibel, osentimental och finurlig!

00:00

I den här filmen delar Andreas med sig av tre bra tips på hur han själv försökt sänka sina råvarukostnader på sistone. Vill du veta mer om hur du räknar ut råvaruprocenter och köksprocenter och se konkreta exempel på vad små förändringar kan göra för din ekonomi? Klicka här! Vill du jobba mer aktivt med uppföljning och vill få tips kring det? Klicka här!

Ta hand om din personal!

Har du blivit bättre på att ta hand om din personal på sistone? Om man får tro Andreas och Magnus är du inte ensam. När ekonomin är ansträngd blir det ju extra viktigt att ha en stabil och kunnig personalstyrka.

Vad kostar din fond. Egentligen?

I filmen ovan tipsar Magnus om färdigfond som ett sätt att arbeta smart med sina resurser, såväl de monetära som de mänskliga. Vi har faktiskt räknat på det här. Klicka på filmen och håll i dig!

Exemplet gäller förresten endast Knorr Professional Kalvfond, kontra egengjord kalvfond. Både elkostnad och råvarukostnad är föränderligt. Prisexemplen är från hösten 2022. Skulle elpriset gå upp 1 kr/kwh, blir fonden ca 86 kr dyrare. Övriga uppsidor som vi ser det är både kockarnas hälsa – de slipper att kånka och lyfta tunga köttben, och att fonden får en jämnare kvalitet.

Den här sidan publicerades för första gången i augusti 2023.

Produkter
Recept
Favoriter
Meny