Menu

Just nu är det svårt, ja praktiskt taget omöjligt, att tänka sig en värld utan plast. Plasten är liksom överallt i vardagen och i många fall är den till och med helt oumbärlig. Det stora problemet med plast som vi ser det, är att vi inte värdesätter den tillräckligt högt. Vi måste göra den viktigare, värdesätta den högre och helt förändra vårt sätt att konsumera och producera den. Och förändringen måste ske nu och med hjälp av dig.

Ett genombrott

Den plast som främst används till matförpackningar är polypropylen, PP. För att kunna återvinna en polypropylenförpackning så att den kan återigen kan användas inom matindustrin, måste alla orenheter elimineras och det är precis det som är lite klurigt. Tidigare har detta inte gått men nu finns en teknologi som kan återställa plasten till sin ursprungliga molekylära struktur och tar bort föroreningar samt färgämnen. Resultatet är ett återvunnet material som är identisk med jungfruplast, något som i sin tur kan användas i kontakt med livsmedel.

Det finns alltså en teknik som kan återvinna polypropylen i evighet, vilket är helt fantastiskt. Men trots detta finns det fortfarande hinder att övervinna innan vi kan ha ett fullt fungerande kretslopp för vår pp-plast.

Inte i mål, men en bit på vägen! 

Trots att tekniken finns är det idag inte möjligt att helt och hållet övergå till återvunna PP-förpackningar. Med det sagt har vi kommit en bit på vägen. 

Vill du veta mer om våra förpackningar? Ta en titt på respektive produkt, där finns tydliga instruktioner om hur varje förpackningskomponent ska hanteras. Det finns som bekant även många olika åtgärder för varje enskild komponent. Vissa återanvänds, andra återvinns. Vad som händer visas med en tydlig ikon!

Från en begränsad och begränsande återvinning ...

Till total och evig användning

Produkter
Recept
Favoriter
Meny