Menu

I år gick den femte upplagan av White Guide Junior och White Guide Senior av stapeln. Syftet är att lyfta fram och premiera den offentliga måltiden och de eldsjälar som varje dag ser till att våra barn och åldringar får fantastisk mat på sina tallrikar. En ny kategori för i år var ”Årets Klimatkök” som riktar sig till skolköken runt om i landet. Vinnare av den ärofyllda titeln blev Tullängsgymnasiet i Örebro. Men vem är nästa års vinnare? In och anmäl dig på White Guide Juniors hemsida!

På besök hos Svansjöns förskola!

Vi var och hälsade på Svansjöns förskola i Malmö. Här går hållbarhet och matpedagogik som en röd tråd genom hela verksamheten, allt tack vare två engagerade kockar och en lika engagerad förskolechef. Att mat ska vara en lustfylld upplevelse är lika viktigt som att den är näringsriktig och vällagad. Klicka på filmen så får du följa med hela vägen från morgonens väldoftande surdegsbak till rädisskördning och Kimchi-fix med några av förskolans barn!

03:51

Hållbara tillsammans

Det är både roligt och inspirerande att arbeta med hållbarhet. Och ännu roligare blir det om både barn och personal gör det tillsammans. Här är sex tips på hur du enkelt kan göra stor skillnad.

 

 

Bli Sveriges mest hållbara skolkök!

Bli Sveriges mest hållbara skolkök!

Ladda ner foldern här
Produkter
Recept
Favoriter
Meny