Menu

Han står bakom ett modernt fast food-koncept som bygger kök av gamla containrar, jobbar stenhårt för att servera burgare av högsta kvalitet, och började sin bana i en tid då många restauranger snarare fick lägga ner. Vi har pratat med Gustav Larsson, en av grundarna till burgarkedjan Mister York.


Ni slog ju igenom under pandemin, hur gick det till egentligen?

– Vi hade precis tagit studenten och i och med pandemin visste vi inte riktigt vad vi skulle göra. Ungefär samtidigt såg vi att många ville kunna köpa lunch på ett enkelt sätt, utan att behöva vistas inomhus. Så vi köpte en egen food truck på vinst och förlust, satsade på det som vi själva gillade – det vill säga kvalitetskött och burgare, och på den vägen är det.


Var kommer kärleken till burgare ifrån då?
–Det där med burgare har nog funnits med hela livet, men under de senaste 10–15 åren har burgartrenden bara vuxit och burgarna bara blivit bättre och bättre, vilket gjort att man kunnat testa sig igenom många olika kedjor, restauranger och, framför allt, burgare.

Vad kännetecknar en riktigt bra burgare?
–Grunden är ju ändå köttet, skulle jag säga. Vi använder ren nötfärs med hög fetthalt, gjord på rätt köttdetaljer som vi formar till bollar och smashar på stekbordet. Sedan måste man givetvis ha ett gott bröd och goda såser. Hos oss görs alla burgare på beställning och vi gör vårt bästa för att kombinera hög kvalitet med korta väntetider.
 
På er hemsida pratar ni om att alla är välkomna – nörd som icke nörd. Vad kännetecknar en burgarnörd, egentligen?
–Jag skulle säga att en nörd i detta fall är någon som ägnar en stor del av sitt liv åt att äta, recensera, betygsätta och jämföra burgare. Vi har många nördar hos oss!
 
Nu har ni ju valt att ta in Crispy NoChicken Burger från The Vegetarian Butcher, hur kommer det sig?
–Det är av flera olika anledningar. Dels är det kul att bredda sig och kunna erbjuda ett nytt alternativ på menyn till nuvarande matgäster, dels vill vi kunna attrahera en ny målgrupp. Sedan är det också ett sätt att minska belastningen på stekbordet och därigenom, minska köttätandet lite.
 
Har ni behövt tänka helt nytt nu när ni fått in Crispy NoChicken Burger på menyn?

– Nej, faktiskt inte. Våra såser, som vi för övrigt gör på majonnäs från HELLMANN'S, passar precis lika bra till nötkött som till kyckling, och eftersom Crispy NoChicken Burger smakar som kyckling, blev jobbet enkelt. Sedan har vi valt att servera den som en vegetarisk burgare också eftersom vi än så länge i alla fall vill behålla våra befintliga bröd och tillbehör.
 
Apropå sås, varför föll valet på just HELLMANN’S?
– Vi tycker att HELLMANN'S har en bra balans som är svår att ersätta. Vi är helt enkelt väldigt nöjda med både smaken och konsistensen och tycker att den passar ihop med våra smaksättningar. 
 

Produkter
Recept
Favoriter
Meny