Menu

Phil’s Burger är hamburgerkedjan som växer så det knakar. Man har redan hunnit öppna flera restauranger hittills i år och ännu fler står på tur framöver. En sådan succé måste helt enkelt bara innebära att burgarna är grymma, och så även tillbehören… Därför passade vi på att ställa några snabba frågor till Lars Åkerlund på Phil’s Burger!

Du har ju bott i New York i 15 år  - hur bra är amerikanerna på burgare?
–Jag skulle säga att de var bäst men att Sverige både har kommit i kapp och gått om eftersom man har förfinat burgaren på ett högst seriöst sätt här. Sverige är enligt mig ledande på matscenen och det märks som sagt numera även på burgarutbudet.

Vad är det viktigaste när man ska skapa en riktigt bra burgare?
–Köttet, eller proteinet ska jag kanske säga, har alltid varit viktigast och är det fortfarande. Numera kan proteinet dock lika gärna komma från växtriket och även där blir utbudet bara bättre och bättre hela tiden. Men sedan är ju brödet och tillbehören givetvis extremt viktiga de också.

Ni använder ju produkter från HELLMANN’S på era restauranger. Varför har det blivit så?
­–HELLMANN’S har varit med oss länge, bland annat för att vi gillar miljötänket. Vår senaste grej är att vi serverar HELLMANN’S i refillflaskor, vilket är en sådan där ganska liten och enkel sak men som i kombination med andra insatser ändå gör skillnad. Många bäckar små, helt enkelt! Innan hade vi mycket waste på den fronten, men inte nu.

Hur jobbar ni på Phil’s Burger annars med hållbarhet?
–Vi kan ju inte förneka att vi är en del av köttindustrin, och vi vill verkligen inte slå oss för bröstet för mycket, men med det sagt så gör vi så gott vi kan. Vi är extremt noggranna med hur köttet hanteras och vi är väldigt måna om det närproducerade.

Produkter
Recept
Favoriter
Meny