Menu

Knorr Texture gör det enkelt att laga lena munsbitar, smakrika maträtter och spännande desserter för många olika slags gäster och ändamål. Arbetar du till exempel med mathållning inom vården är du förmodligen väl bekant med begrepp som dysfagi – det vill säga tugg- och/eller sväljsvårigheter - och vilka krav det ställer på maten som serveras. Med Knorr Texture kan du enkelt anpassa konsistensen på dina rätter efter dina matgäster. Knorr Texture är dock långt ifrån en medicinsk produkt utan en produkt för alla tillfällen när du snabbt och enkelt vill skapa en gelekonsistens.

 

Många användningsområden  

Knorr Texture är gjord på nöt, har en neutral smak och behöver varken blötläggas eller värmas till skillnad från gelatinblad och gelatinpulver. Tillsätt direkt i din rätt och mixa eller vispa tills pulvret lösts upp. Är ingredienserna rumstempererade går det bra att använda en vanlig visp. För rätter med högt fettinnehåll rekommenderas mixer eller uppvärmning. Låt svalna för att uppnå gelékonsistens. 

Anpassa doseringen efter vilken konsistens du vill ha. Här är några exempel:

Knorr Texture… 

  • behöver varken värmas eller blötläggas
  • är genomskinlig, färglös och har en neutral smak 
  • är fri från konserveringsmedel, färg- och smakämnen
  • passar personer med sväljsvårigheter och nedsatt greppförmåga 
  • kan användas till desserter som mousse och pannacotta, gelédrycker, grönsaksrätter och samtliga klassiska gelatinrätter
Dysfagi receptfolder

Dysfagi receptfolder

Ladda ner
Produkter
Recept
Favoriter
Meny