Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

Stärkelse som fungerar i restaurang- och storkök

Kraven på kostnadseffektiv och rationell produktion gör att antalet centralkök ökar. Det i sin tur innebär fler utskick och längre varmhållning. Även kyl- och frysproduktion ställer helt andra krav på den stärkelse som används. Vi har ett komplett sortiment av moderna stärkelseprodukter som klarar av alla typer av varmhållning, kylning, frysning och återuppvärming:

Maizena stärkelse

Maizena Majsstärkelse

Detta är vår basprodukt. En ren majsstärkelse som är perfekt för alla typer av soppor, såser och stuvningar. Stärkelsen behåller sin konsistens vid varmhållning och ger minimal skinnbildning.

Maizena Snowflake

Maizena Snowflake är majsstärkelse som är modifierad med ättiksyra, vilket gör den mer stabil vid kylning, frysning, upptining och värmning (ättiksyran fungerar enbart som katalysator i processen och finns inte kvar i slutprodukten). Perfekt om du vill rationalisera din tillagning och t.ex. göra sås till hela veckan och sedan kyla eller frysa in.

Maizena Tapiokastärkelse - Fruktredning

Maizena Tapiokastärkelse är en modifierad stärkelse som är speciellt utvecklad för att inte ge någon smak och för att ge såser och desserter ett transparent och vackert utseende. Stärkelsen blir helt klar och blank efter kokning och den korta strukturen ger såser, såväl som desserter, den rätta strukturen och en trevlig munkänsla. Maizena Tapiokastärkelse är mycket stabil för syrapåverkan och kan både frysas och förvaras i kylen under en längre period utan att separera.

Maizena Express

Behöver du efterjustera konsistensen på en maträtt precis innan servering? I så fall rekommenderar vi Maizena Express: en stärkelse gjord av potatis och rismjöl som snabbt löser sig i het vätska. Varmhållningsstabil och bildar inte skinn.

Knorr Ljus/Mörk Roux

Knorr Roux är en klassisk, krämig stärkelse som är gjord enligt klassiskt recept där vi rostar vetemjölet med vegetabiliskt fett för att få den rätta smaken. Roux används framförallt för att efterjustera rätter och den löser sig lätt i varma vätskor.

Knorr Cold Base Kallsvällande Stärkelse/Redning

Knorr Cold Base är en modifierad potatisstärkelse som används till kalla såser, soppor och desserter, som konsistensgivare, som justering i pure-koster och mycket annat.

Knorr Texture

Med Knorr Texture, kan kockar enkelt laga mat med olika konsistenser! Vår gelatinbas har en neutral smak och är idealisk för både maträtter och desserter. Knorr Texture behöver inte blötläggas eller värmas till skillnad från gelatinblad eller gelatinpulver. Det kan doseras direkt från paketet i både kalla och varma rätter. Du kan enkelt justera doseringen för att skapa olika konsistenser, från mousse till gelé.

 

Korv och Stroganoff

  • Produkt Råvara Kylstabil Frysstabil Användning
    MAIZENA Majsstärkelse 100% Majsstärkelse Ja, till rätter med låg syra Nej Soppor, såser, desserter
    MAIZENA Snowflake Modifierad majsstärkelse Ja Ja Soppor, såser, desserter
    MAIZENA Fruktredning Modifierad tapiokastärkelse Ja Ja Speciellt till fruktdessert
    MAIZENA Express Potatis-risstärkelse, mjölk Ja Nej Efterjustering av soppor, såser, grytor
    Knorr Roux Vetemjöl, veg fett Nej, tjocknar Nej Soppor, såser, stuvningar- ej dessert
    Knorr Texture Gelatinpulver gjort på nöt Ja Ja Desserter såsom mousse, pannacotta, gelédrycker,grönsaksrätter och samtliga klassiska gelatinrätter.