Menu

Stärkelse som fungerar i restaurang- och storkök

Kraven på kostnadseffektiv och rationell produktion gör att antalet centralkök ökar. Det i sin tur innebär fler utskick och längre varmhållning. Även kyl- och frysproduktion ställer helt andra krav på den stärkelse som används. Vi har ett komplett sortiment av moderna stärkelseprodukter som klarar av alla typer av varmhållning, kylning, frysning och återuppvärming:

Stärkelseguiden

Stärkelseguiden

Så lyckas du med dina redningar

Ladda ner!
Maizena stärkelse

Maizena Majsstärkelse

Detta är vår basprodukt. En ren majsstärkelse som är perfekt för alla typer av soppor, såser och stuvningar. Stärkelsen behåller sin konsistens vid varmhållning och ger minimal skinnbildning.

Maizena Snowflake

Maizena Snowflake är majsstärkelse som är modifierad med ättiksyra, vilket gör den mer stabil vid kylning, frysning, upptining och värmning (ättiksyran fungerar enbart som katalysator i processen och finns inte kvar i slutprodukten). Perfekt om du vill rationalisera din tillagning och t.ex. göra sås till hela veckan och sedan kyla eller frysa in.

Maizena Tapiokastärkelse - Fruktredning

Maizena Tapiokastärkelse är en modifierad stärkelse som är speciellt utvecklad för att inte ge någon smak och för att ge såser och desserter ett transparent och vackert utseende. Stärkelsen blir helt klar och blank efter kokning och den korta strukturen ger såser, såväl som desserter, den rätta strukturen och en trevlig munkänsla. Maizena Tapiokastärkelse är mycket stabil för syrapåverkan och kan både frysas och förvaras i kylen under en längre period utan att separera.

Maizena Express

Behöver du efterjustera konsistensen på en maträtt precis innan servering? I så fall rekommenderar vi Maizena Express: en stärkelse gjord av potatis och rismjöl som snabbt löser sig i het vätska. Varmhållningsstabil och bildar inte skinn.

Knorr Ljus/Mörk Roux

Knorr Roux är en klassisk, krämig stärkelse som är gjord enligt klassiskt recept där vi rostar vetemjölet med vegetabiliskt fett för att få den rätta smaken. Roux används framförallt för att efterjustera rätter och den löser sig lätt i varma vätskor.

Knorr Cold Base Kallsvällande Stärkelse/Redning

Knorr Cold Base är en modifierad potatisstärkelse som används till kalla såser, soppor och desserter, som konsistensgivare, som justering i pure-koster och mycket annat.

 

Korv och Stroganoff

Korv och Stroganoff

00:50

 • Produkt Råvara Kylstabil Frysstabil Användning
  MAIZENA Majsstärkelse 100% Majsstärkelse Ja, till rätter med låg syra Nej Soppor, såser, desserter
  MAIZENA Snowflake Modifierad majsstärkelse Ja Ja Soppor, såser, desserter
  MAIZENA Fruktredning Modifierad tapiokastärkelse Ja Ja Speciellt till fruktdessert
  MAIZENA Express Potatis-risstärkelse, mjölk Ja Nej Efterjustering av soppor, såser, grytor
  Knorr Roux Vetemjöl, veg fett Nej, tjocknar Nej Soppor, såser, stuvningar- ej dessert
           
Produkter
Recept
Favoriter
Meny