Menu

Tre x vinäger

  1. Vinäger är en produkt som skapas genom en biologisk process med dubbel jäsning. Maille har förfinat receptet i 270 år.
  2. Genom historien har vinäger ordinerats mot alltifrån febersjukdomar och böldpest till hår- och hudvård samt städning. Det finns många påstådda fördelar med vinäger. Vad som stämmer eller ej vet vi inte men en sak är vi åtminstone helt säkra på och det är att våra vinägrar från Maille är en samling perfekta smaksättare i väldigt många typer av rätter.
  3. Få ingredienser kan så omedelbart lyfta såser, sallader, varma rätter, kalla rätter eller desserter som en riktigt god vinäger från Maille. Här hittar du fyra härliga franska premiumvinägrar, samtliga med oförglömlig doft och smak. Klart värdiga ett restaurangkök med ambitioner.

Bonne chance!

 

En rund och generös rödvinsvinäger

Vår rödvinsvinäger är lagrad på ekfat i 12 månader och har en rund och generös smak. Använd precis som du vill men prova gärna att ringla den över vaniljglass och hälla en skvätt i din bärkompott. Du lär inte ångra dig.

En frisk vitvinsvinäger med valnöt

Vår vitvinsvinäger med valnöt har en frisk smak med lätta tränoter. Ger en nötig smak till fisk- och skaldjur, och passar alltifrån sillinläggningen till gourmetsalladen.

En söt och fruktig äppelcidervinäger

Äppelcidervinägern från Maille görs på förstklassig cider som i sin tur gjorts på äpplen från fruktträdgårdarna i Normandie. Smaken är söt, fruktig, zestig och fräsch, och passar perfekt till såväl fågel som råa grönsaker, fisk och skaldjur samt desserter. Använd gärna som smaksättare vid pochering.

En fyllig och populär sherryvinäger

Maille Sherryvinäger härstammar från spanska Jerez-regionen (Xére`s), vilket också är anledningen till att flaskan bär symbolen för skyddad ursprungsbeteckning (SUB). Vinägern ekfatslagras i minst 24 månader, är härligt fyllig med subtil nötsmak och karakteristiska tränoter. Passar perfekt till såser, dressingar och marinader.

Bjud på en bit njutning!

Här hittar du några smått oemotståndliga recept som vi hoppas ska gå hem hos dina gäster.

Produkter
Recept
Favoriter
Meny