![](/inspiration-for-kockar/kokshjalpen/resultatbudget/_jcr_content/parsys/content/video_copy_946139843/image.img.jpg/1540776756177.jpg)
Resultatbudget
- En plan för kommande intäkter och kostnader.
- Görs per månad och år.
- Intäkter brukar vara svårast att förutse.
- Dela upp i poster som passar din verksamhet.
- Följ upp varje månad!
Exempel:
- Råvaror är den största kostnaden.
- Genom att byta från smör till margarin sänkte man sina kostnader för matfett från 2400 till 1200.
- Detta ökar vinsten från 1900 till 3100 vilket i procent innebär att man ökar vinstmarginalen från 0,6% till 1%.
![Ladda ner våra verktyg Ladda ner våra verktyg](/inspiration-for-kockar/kokshjalpen/resultatbudget/jcr:content/parsys/content/download/image.img.jpg/verktyg_640x640_resultatbudget.jpg)
![Ladda ner våra verktyg Ladda ner våra verktyg](/inspiration-for-kockar/kokshjalpen/resultatbudget/jcr:content/parsys/content/download_copy/image.img.jpg/verktyg_640x640_uppfoljningsmall.jpg)