Menu
Det är den ultimata umamibomben!

- Tommi Virranta

När du fermenterar bevarar du säsongens specifika smaker och förlänger samtidigt deras hållbarhet så att du kan njuta av vårens och sommarens intensiva smaker mitt under den djupaste vintern. Och vem älskar inte det? Fermentering av en produkt ger en djupare smak, vilket innebär att om du fermenterar din produkt när dess naturliga smak är som bäst får du den ultimata umamibomben till din rätt!

Så här har folk lagat mat i hundratals år

- Magnus Rydberg

Fermentering är en matlagningsmetod som människor har använt sig av i hundratals år, så det är som att gå tillbaka till grunderna och ta fram några av de traditionella elementen i din matlagning – en enorm trend inom matlagning och något som de flesta matgäster uppskattar just nu. Generellt sett är det ett riktigt bra sätt att bevara smak och färg.

Ett bra sätt att minska ditt matavfall

- Sigurd Kvitberg

Förutom att hjälpa dig att tillsätta mer smak och förlänga säsongerna är fermentering faktiskt också ett bra sätt att minska matsvinnet i köket. När du fermenterar förändrar du kvaliteten på din produkt, vilket gör att den håller längre och du ger därmed produkten nya användningsområden. Och när du väl behärskar tekniken för fermentering kan du förutom för grönsaker också använda den för kött och fisk!

Kort sagt, det finns många skäl till varför du bör börja fermentera i vår även om du har ett stort kök! Om du vill ha mer inspiration kan du fortsätta läsa här:

Produkter
Recept
Favoriter
Meny