Menu

 

 

Läckra kombinationer

Satsa på vegetabiliska råvaror som både ersätter, matchar och lyfter din köttråvara. Hur mycket du byter ut beror givetvis på vad du tillagar och vilken smak och konsistens du vill åt, men 30% grönt och 70% kött är en ganska vanlig modell för färsrätter som ofta gör din rätt både billigare, mer hållbar och hälsosam. För andra rätter kanske du till och med kan svänga på siffran och låta köttet vara pricken över i:et och ibland funkar 50-50 alldeles utmärkt. För att inte tala om 100% grönsaker. Det finns helt enkelt inga rätt eller fel. 

Dryga ut dina färsrätter med:

  • vegetabilisk färs
  • linser
  • bönor
  • svamp
  • rotsaker

Tips!

Har du gjort färskpressad grönsaksjuice? Blanda ner lite av fruktmassan i din färs!

Dryga ut dina kyckling-& fläskrätter med:

  • sojaprotein
  • quorn (svampprotein)
  • seitan

Dryga ut dina kötträtter med:

  • svamp
  • mörk seitan
  • rotsaker

 

"30 % grönt och 70 % kött är en ganska vanlig modell för färsrätter som ofta gör en rätt både billigare, mer hållbar och hälsosam."

Produkter
Recept
Favoriter
Meny