Menu

Daniel Müllern är tillbaka på Unilever Food Solutions igen, om än för ett kort men naggande gott uppdrag som receptkreatör i samband med lanseringen av våra nya fonder från Knorr Professional! Vi passade på att ta oss ett snack med honom om alltifrån hur en bra färdigfond ska vara till vad som inspirerar honom i detta nu. Det här är vad han svarade!

Hur tycker du att en bra färdigfond ska vara?

Jag tycker att en bra fond man köper ska vara just så färdig som möjligt, det vill säga att du inte ska behöva göra så mycket mer än att öppna förpackningen och hälla ut en fond som smakar som om du själv skulle ha gjort den. Jag tycker att det är viktigt att man ska känna att det var en bra prioritering att inte ställa sig och göra egen fond.  

Hur tycker du att våra fonder och DEMI-GLACE från Knorr Professional står sig mot den kravbilden?

Det är mycket väl godkänt helt klart! Jag tycker att alla tre produkter är väldigt vällagade och har bra balans. Kycklingfonden har en bra blandning av kokt och rostat och är föredömligt befriad från bittra toner. Kalvfonden är en väldigt bra grundfond och dessutom perfekt limmig, och DEMI-GLACEN har fin färg och smak. Du kan faktiskt göra en rödvinssås väldigt snabbt på just Knorr Professional DEMI-GLACE. Det räcker med 40 minuter, vilket i sin tur gör att du sparar både tid och hushåller med elen! Värt att nämna i dessa tider.

Vad kommer du själv att använda fonderna till?

Jamen till mycket! Såser givetvis och grytor som boeuf bourguignon. Bli inte heller förvånad om jag använder DEMI-GLACEN och gör en varm glaze. Det är trevligt!

Du har ju tagit fram ett antal recept till lanseringen av våra fonder, om man bara tänker laga ett av dem – vilket rekommenderar du då?

Bouef kommer att bli en succé i vinter!

Om vi bortser från fonderna och tittar på krog- och matlandskapet i allmänhet, vilka trender tror du kommer framöver?

Utifrån rådande situation där pandemin förhoppningsvis ligger bakom oss men vi ändå påverkas av en svajig konjunktur, så tror jag att social dining, det sociala ätandet, kommer att bli viktigare och att lyxkonsumtionen kommer att gå ner. Vi kommer vilja gå ut för att umgås, inte för att spendera pengar.

Namn: Daniel Müllern

Gör: Öppnar krog i Ystad och jobbar med privata middagar.

Inspireras av: Just nu av alla unga hungriga kockar i Sverige. De är otroligt drivna.

Får energi av: Att laga mat tillsammans med min yngste son. Han följer med på många jobb nuförtiden, vilket både har visat sig vara ett väldigt roligt och givande sätt att umgås, och ger mig en chans att överföra värdefull kunskap till honom.

Sociala medier: @dannemullern

Den här sidan publicerades för första gången i september 2022

Produkter
Recept
Favoriter
Meny