En introduktion till hälsosam matlagning
Adria Wu på Londons Maple & Co ger dig möjlighet att skapa näringsrika maträtter som är fulla av hälsosamma ingredienser. Att erbjuda kostmedvetna middagar som gästerna vet är bra för dem, utan att göra avkall på smaken, kan skapa stor framgång för din restaurang.
1. En introduktion
Följ med kocken Andria Wu från den hälsosamma restaurangkedjan Maple & Co i London, när hon visar hur du presenterar inspirerande, hälsosamma rätter på din meny. Från den grundläggande utrustningen och ingredienserna till de tekniker du behöver för att uppnå hälsosamma resultat utan att kompromissa med smaken, plus steg-för-steg-inspiration för att skapa goda, balanserade recept.
2. Förbered köket
Utrusta ditt kök med den grundläggande utrustning du behöver för att laga hälsosam mat, till exempel vågar för att säkerställa noggrannhet, ett rivjärn för att tillsätta färsk smak och de främsta tipsen för hur du organiserar köket.
3. Använd hälsosamma ingredienser
Lär dig hur du använder rätt ingredienser i matlagningen för att tillföra ett smakdjup och en balans av näringsämnen i dina maträtter, från att laga mat med regnbågens färger till att välja de mest hälsosamma oljorna och använda kryddor och örter för att skapa färsk, smakrik och hälsosam mat
4. Tekniker för att lära sig grunderna
Bemästra tekniker för hälsosam matlagning för att tillföra maximal näring i dina maträtter utan att kompromissa med smaken. Kocken Andria Wu förklarar allt, från pochering och jäsning till groning.
5. Tillaga en Buddha bowl
Inför en näringsrik, balanserad maträtt på menyn med denna läckra Buddha bowl. Kocken Andria Wu förklarar förhållandet mellan stärkelserika och icke-stärkelserika grönsaker och protein, samt hur du skapar en hälsosam dressing och förbereder grönsakerna.
6. Tillaga och lägg upp en Buddha bowl
Lägg upp din Buddha bowl med bovetenudlar i dressing, tofu och grönsaker i regnbågens färger, med tips på hur du anpassar ingredienserna för att skapa läckra varianter.
7. Förbered vegansk smörkyckling
Laga ett veganskt alternativ till smörkyckling med liknande konsistenser och smaker för att skapa önskat resultat, från krämigt kokossmör till köttliknande ugnsstekt blomkål.
8. Laga vegansk Butter Chicken
Se när kocken Andria Wu lagar vegansk smörkyckling med en krämig, kryddad sås, fylld med ugnsstekt blomkål och uppfräschad med örter och citrusskal.
Relaterade kurser
Vad du får
- Tillgång till GRATIS kockträning
- De bästa recepten och tipsen av kockar från hela världen
- De senaste mattrenderna