Menu

Så kommer du igång

  1. Utgå ifrån ett av dina befintliga recept och klicka på motsvarande ingredienser i våra listor. Voilà – du har nu ett mått på rättens CO2-belastning. Observera att siffrorna anger belastningen för 1 portion.
  2. Inte nöjd? Laborera med råvarorna till dess att du uppnått ett resultat som du är nöjd med.
  3. Mejla över ditt nya recept till dig själv.

Kom igen och gör skillnad!

Varför ska man bry sig om vad olika råvaror ger för koldioxidutsläpp egentligen? Svaret är lika enkelt som jobbigt: för att det spelar roll! Vad vi väljer att servera till våra matgäster har betydelse för matens klimatpåverkan, men genom att byta ut och laborera med råvaror, så kan vi också bidra till en mer hållbar värld. En ganska sporrande tanke, eller hur?

Så kom igen! Ta med dig ett av dina favoritrecept in i vår kalkylator och se vilka eventuella CO2-bovar som gömmer sig i ingredienslistan. När du identifierat dessa bovar – se om du inte kan kasta ut dem ur receptet till förmån för några klimatsnällisar istället. Därefter är det bara att fortsätta med alla dina andra recept!

Tips!

När du har gått igenom dina recept är det dags att ta tag i en annan miljöbov nämligen svinnet. Ta hjälp av vårt matsvinnsverktyg Wise Up On Waste!

Produkter
Recept
Favoriter
Meny