Menu

Var generös med dina kryddor

Växtbaserad mat kräver mer smaksättning för att kompensera för den smak som köttet vanligtvis ger. Se till att alltid använda mycket av de rätta kryddorna för att få fram den bästa smaken i dina grönsaker.

Stek, grilla, rosta

Brug teknikker, der er kendt for at få ingrediensernes fulde smag frem, når du tilbereder plantebaserede måltider. Stegning, grilning eller ovnstegning af dine grøntsager trækker alt det bedste frem, hvilket giver dig det bedste udgangspunkt at arbejde med, så du kan imponere dine kunder.

Skruva upp f¨r syran

Ett annat tips för att boosta umamin i dina växtbaserade rätter är att jobba med syran när du kryddar maten. Vinäger och andra sura ingredienser i ditt kök gör susen för dina växtbaserade rätter!

Gå ut kryddstarkt

Om du känner dig osäker på växtbaserad matlagning är det en bra idé att börja med exempelvis asiatiska eller indiska rätter. Dessa kök är redan kända för sina härliga, smakfulla rätter som är enkla att göra om till en växtbaserad version, vilket är perfekt för att göra dig lite varm i kläderna.

Kort sagt, det växtbaserade köket låter dig verkligen visa upp dina matlagningsfärdigheter. Allt du behöver göra är att använda de tekniker du alltid har använt – bara på ett förstärkt, mer experimentellt och lekfullt sätt. Glad växtbaserad matlagning!

Produkter
Recept
Favoriter
Meny