Menu

Pukkas produkter säljs i dagsläget i 49 länder i såväl Europa som Asien, Afrika och Australien samt Nord-, Syd- och Centralamerika. Förra året dracks mer än 500 miljoner färgsprakande koppar ekologiskt te runtomkring i världen!

Vi vill lyfta fram naturens inneboende kraft genom våra prisbelönta ekologiska och etiskt framställda örtteer och övriga produkter. Givetvis vill vi också skapa en värld där växterna får spela en central roll i människans välbefinnande.

Därför älskar vi ekologiskt 

Mot bakgrund av klimatförändringar, en växande kostrelaterad ohälsa och rapporter om djurarter som försvinner,  blir det allt viktigare att vi producerar hälsosam mat, minskar utsläppet av växthusgaser och skyddar det djurliv som finns. Det finns inte några enkla sätt att tackla alla utmaningar men att fatta välgrundade och medvetna köpbeslut i vardagen är en bra början.  Alla våra teer och övriga produkter är ekologiskt certifierade enligt Soil Association.

Vad är ekologiskt egentligen? 

Ekologiskt innebär kortfattat att man arbetar med naturen istället för mot den. Det betyder bättre djuromsorg, lägre nivåer av bekämpningsmedel, frånvaro av konstgjorda herbicider och gödningsmedel samt en mer miljövänlig förvaltning av mark och naturmiljö. På många sätt kan man säga att det ekologiska jordbruket fångar själva essensen av Ayurveda, den uråldriga indiska filosofin som strömmar genom själva hjärtat hos Pukka. Precis som Ayurveda handlar det ekologiska jordbruket om att se till att helheten mår bra. 

Vi ger tillbaka 1 % till planeten!

Många bäckar små. Som dedikerade medlemmar i 1 % for the Planet, ger vi tillbaka 1 % av alla intäkter till samhälls- och miljöprojekt. Som du redan förstått är vi nämligen medvetna om att planeten behöver all hjälp den kan få. Organisationen kopplar samman affärsliv, konsumenter och ideella verksamheter, vilket ger kraft att driva stora, positiva förändringar. Förra året skänkte vi, med våra konsumenters hjälp,  425 000 pund till moder jord.

 

Vi vill ha en vacker, rättvis och vild värld

När en av fem växter anses vara hotade på grund av hur vi människor behandlat vårt jordklot, blir det allt tydligare att saker och ting måste förändras. FairWild-certifieringen handlar både om att skydda de vilda växtarterna och dess naturliga livsmiljöer, och de människor och samhällen som är beroende av dem för sin överlevnad.

Vi bevarar naturens värdefulla gåvor 

FairWild-logotypen på våra produkter är en garanti för att innehållet är gjort på växter som är ansvarsfullt framställda och att de som samlat in dem har fått rättvis betalning för sitt arbete. För tillfället har vi turen att samarbeta med FairWild-odlare i Indien, Kazachstan, Ungern, Spanien och Georgien.

En FairWild-certifierad växtsamlare…

  • har fått lära sig att aldrig ta hela plantan. Istället lämnas en del av växten och rötterna för återväxtens skull.
  • har fått lära sig att aldrig länsa ett helt område på örter. Istället lämnas en del växter för återväxtens skull.
  • betalas ett premiumpris för att markera att den extra tid och kraft som går åt för att samla örter på ett hållbart sätt, värdesätts.  

Dessutom betalas ett extra belopp, FairWild-premien, ut till samlarnas kooperativ och spenderas på sociala och miljömässiga projekt som gagnar lokalsamhället.

Våra förpackningar 

När det kommer till te är förpackningen oerhört viktig, och vi vill att den ska vara så hållbar och miljövänlig som möjligt. Efter fyra års hårt jobb fann vi till slut en lösning för våra kuvert som gjorde att de numera är så pass plastfria att de kan återvinnas i pappersavfallet. Jaha, vad spelar en sådan liten mängd papper för roll, tänker du kanske nu. Jo, det kan vi berätta för dig. Det betyder faktiskt att 650 ton mer papper (motsvarande 16 000 träd) kan återvinnas än om vi inte gjort förändringen!

Anledningen till att våra kuvert överhuvudtaget innehöll plast tidigare hade att göra med bevarandet av smakegenskaper och andra slags egenskaper hos våra teer. Våra nya FSC-certifierade papperskuvert är fortfarande bestrukna med BPA- och PVC-fri plast men lagret är så tunt att kuvertet får sorteras som papper. För att ytterligare hjälpa till med att minska mängden plast på vårt jordklot är vi helt öppna för att låta andra teföretag använda sig av den nya metod för kuvertering som vi har banat vägen för. Det är bara att höra av sig!

Produkter
Recept
Favoriter
Meny