Menu

Trots att det är engelsmännen vi främst förknippar med te, var det holländarna och som först importerade bladen till Europa. Den första skeppslasten från Kina kom till Holland runt 1610 och blev snabbt en riktig succé bland landets förnäma. Sedan dess har teet tack och lov blivit betydligt mer tillgängligt. Och trots tusentals år på nacken får världen ständig upp ögonen för nya smaker och sätt att konsumera drycken på, vilket gör att denna mångfacetterade åldring ständigt är rykande het. Här är några av senare års tetrender. 

Skåla i te!

Att te passar utmärkt till mat är ingen direkt nyhet. Tvärtom har tex japanerna länge haft te till maten men i takt med att intresset för alkoholfria drycker ökat, har också intresset för te vuxit även i väst. Te har flera fördelar som måltidsdryck – det har en distinkt smak som enkelt går att påverka genom att låta teet dra olika länge samt har en komplexitet som går att jämföra med vinvärldens. Den som vill nörda in sig i te i kombination med mat har mycket roligt framför sig och snart är det kanske dags för tesommelieren att ta plats på riktigt. 

Te med ett syfte

Te för hälsans och välbefinnandets skull är en trend som bara fortsätter att växa. I vårt sortiment hittar du både Lipton Herbal Infusion Sweet Nights med citronverbena, lind, kamomill och apelsinblad, Lipton Herbal Infusion Do the Detox med bland annat nässlor, älggräs, rosmarin och grapefruktskal samt Lipton Herbal Infusion After Dinner med grönmynta, fänkål och ingefära.

 

Kombucha

Har du kombucha på dryckesmenyn? Om inte är det kanske dags att ta hem denna fermenterade dryck som vinner fler och fler människors gunst, vilket inte är konstigt med tanke på att den är lika festligt porlande som angenämt svårdefinierad.  

 

 

Matcha

Ingen har väl missat att det finmalda japanska gröna matchateet helt plötsligt toppade alla trendlistor för några år sedan. Men matcha är, precis som de flesta andra tetrender, långt ifrån någon nyhet utan har druckits under ceremoniella former i över tusen år. Drick det andaktsfullt som japanerna, gör en matchalatte eller släng en nypa i smoothien eller baket. 

 

Produkter
Recept
Favoriter
Meny