Menu

Det brasilianska köket är ett av de mest exotiska och varierade i hela världen

Brasilien har växt fram under flera århundraden till att bli ett mångkulturellt land med människor från hela världen. Mellan 1570 och 1888 kom över 3 miljoner afrikaner till Brasilien som slavar och framväxten av det brasiliansk-portugisiska köket tog sin början. Brasiliens självständighet 1822 öppnade landet för invandring från hela världen – först från Tyskland, sedan Schweiz, Italien, Spanien, Japan och Mellanöstern. Miljoner fann ett nytt hem i detta enorma land och gradvis kom nya vanor, nya ingredienser och olika tillagningsmetoder som lämnade sina ursprungliga kulinariska rötter och blev brasilianska. Av denna anledning har världens femte största land idag ett av världens mest inspirerande, spännande och exotiska kök. Detta är en unik kulinarisk berättelse som vi på Unilever Food Solutions vill dela och förmedla till det nordiska köket.

Exotiskt och varierande

På grund av Brasiliens storlek och mångfald är det nästan omöjligt att beskriva det som ett land. Detta enorma land sträcker sig över flera klimatzoner och är ett av de mest skiftande jordbruksländerna med en frodighet och bördighet som knappt något annat land i världen kan mäta sig med.

Det brasilianska sättet att vinna kundernas hjärta

Med ”Taste the exotic Brazil” får du en unik chans att erbjuda ett stort utbud av autentiska brasilianska maträtter till dina gäster. Klicka runt på sajten. Här hittar du allt från orginalrecept från berömda brasilianska gatukök, autentiska tips och tricks, recept till en lantlig barbecue. En perfekt blandning av maträtter för en läcker, kreativ och exotisk brasiliansk buffé, spännande nya sätt att servera små och medelstora brasilianska tilltugg och söta och mycket spännande brasilianska efterrätter.

Vi lovar dig: du kan!

Den här foldern är ett resultat av det engagerade samarbetet mellan nordiska och brasilianska kockar som deltog i projektet. Vi är mycket nöjda med alla recept som skapades och vi är nu stolta över att kunna erbjuda dem till dig. Ta till vara på dem och gör dem till dina.

Mains & Side dishes

Mains & Side dishes

Receptbroschyr

Ladda ner
Salsas & Dressings

Salsas & Dressings

Receptbroschyr

Ladda ner
Desserts & Drinks

Desserts & Drinks

Receptbroschyr

Ladda ner
Smak av samba

Smak av samba

Receptbroschyr

Ladda ner
Storkök

Storkök

Receptbroschyr

Ladda ner
Produkter
Recept
Favoriter
Meny