Menu

För ett tag sedan bad vi Ida Bauhn, lagkapten för Svenska Kocklandslaget, att ta fram ett recept för vår, men framför allt er, räkning. Resultatet blev en smäktande tolkning av sås supreme, gjord på Knorr Professional Fond, och detta ville vi så klart veta lite mer om. Nedan hittar du därför både Idas recept och ett par snabba frågor och svar. Håll tillgodo!

Hur fungerade det att göra sås på Knorr Professional Kycklingfond?
–Det var bra! Det jag tycker om med just den här färdiga fonden är att den inte tar över de andra smakerna i såsen, vilket ger en sås som lyfter huvudproteinet. I andra fall kan sältan vara svår men just här bidrog fonden med extra djup och karaktär.

Finns det några andra sammanhang där smakprofilen hos just den här fonden kan bidra med ett lyft?
–Ja, absolut! Jag tycker att den är härlig att använda i grillade och smörstekta fiskrätter. Sedan är det härligt att använda den i soppa, till exempel nässelsoppa eller grönsakssoppa, för extra kropp.

Vad lagar du annars så här års?
–Just nu är det mycket sparris men jag är också väldigt förtjust i vårlamm, nässlor, ramslök och färsk kål. Jag har längtat efter det lite spröda.

Sist men inte minst, vilka kan du skönja i restaurangsverige för tillfället?
– Jag skulle säga att det känns som att vi kockar värderar och premierar närpropducerat och är noga att ta vara på hela råvaran. Det har legat och bubblat länge det här med att uppskatta det vi har omkring oss men jag tycker att vi tvingats att bli bättre på att förvalta det vi har. Sedan finns det också ett stort intresse av att komma närmre bönderna, tycker jag.

Gör Idas sås supreme!

Supremesås med Ida Bauhn med Knorr Professional Kycklingfond

00:00

Ida Bauhns Sås Supreme

Ida Bauhns Sås Supreme

En variant på klassikern sås supreme serverad med kalvbräss, mandelpotatis, spritärter och svamp.

Ladda ner receptbladet här
Produkter
Recept
Favoriter
Meny