Att dryckeskulturen förändrats en hel del under senare år är ingen nyhet. Men vad ska man satsa på för att göra en vuxen, rolig och lite spännande dryckesmeny som gifter sig med det som serveras? Svaret är: te.
Te kan, precis som vin, lyfta när det matchas med rätt råvaror. Dessutom kan det serveras både varmt och kallt beroende på tycke, smak och sammanhang vilket gör det både roligt och spännande. Att vår kock Martina gått i gång på både isade tedrycker och andra typer av tedrycker är inte heller någon hemlighet. Klicka dig gärna runt på vår hemsida så hittar du hennes recept!
Hitta smakkombinationerna
Till skillnad från vin är te lite mindre benäget att bli helt fel, men kanske ännu svårare att få helt och hållet rätt. Prova dig fram så hittar du lyckade smakkombinationer.
Vitt te
Passar till grönsaksätter och fisk.
Svart te
En bred kategori som kan passa till mycket.
Sencha
Passar fint om du vill förstärka smakerna i din fiskrätt.
Grönt te
Grönt te blir sällan fel. Passar fint till kokt och stekt fisk.
Jasminte
Passar till rätter från flera av de asiatiska köken och till desserter.
Fruktte
Gör sig fint till desserter men också som iste.
Källor:
Te: Från Sencha till Lapsang av Petter Bjerke och Vernon Mauris