Menu

Att dryckeskulturen förändrats en hel del under senare år är ingen nyhet. Men vad ska man satsa på för att göra en vuxen, rolig och lite spännande dryckesmeny som gifter sig med det som serveras? Svaret är: te.

Te kan, precis som vin, lyfta när det matchas med rätt råvaror. Dessutom kan det serveras både varmt och kallt beroende på tycke, smak och sammanhang vilket gör det både roligt och spännande. Att vår kock Martina gått i gång på både isade tedrycker och andra typer av tedrycker är inte heller någon hemlighet. Klicka dig gärna runt på vår hemsida så hittar du hennes recept!

Alt Image Text

Hitta smakkombinationerna

Till skillnad från vin är te lite mindre benäget att bli helt fel, men kanske ännu svårare att få helt och hållet rätt. Prova dig fram så hittar du lyckade smakkombinationer.

Alt Image Text

Vitt te
Passar till grönsaksätter och fisk.

Alt Image Text

Svart te
En bred kategori som kan passa till mycket. 

Alt Image Text

Sencha
Passar fint om du vill förstärka smakerna i din fiskrätt.

Alt Image Text

Grönt te
Grönt te blir sällan fel. Passar fint till kokt och stekt fisk. 

Alt Image Text

Jasminte
Passar till rätter från flera av de asiatiska köken och till desserter.

Alt Image Text

Fruktte
Gör sig fint till desserter men också som iste.

Alt Image Text

Källor: 
Te: Från Sencha till Lapsang av Petter Bjerke och Vernon Mauris

Produkter
Recept
Favoriter
Meny