Menu

Få ut mer av höstens skörd

Det finns många goda skäl att äta efter säsong. Först och främst slipper vi långa transporter när maten kan plockas från vår egen bakgård. Dessutom smakar råvarorna mer när de är nyskördade. Här bjuder vi på våra bästa tips för tre råvaror som är i säsong just nu.

Den allsidiga potatisen

Potatisen är en höstklassiker som kan tillagas på tusen sätt. Den passar lika bra att koka, steka, baka, pressa, mosa, gratinera och fritera. Varför inte jazza upp salladen med friterade potatisskivor? Gör en god potatispuré eller prova våra ugnstekta Jalfrezi-potatisar ihop med en kall myntayoghurt. 

 

 

 

Söta, syrliga svenska äpplen

Under höstmånaderna fylls våra svenska trädgårdar av världens godaste, söta och syrliga äpplen. Men det är faktiskt inte bara smaken som är ett stort plus i förhållande till utländska äpplen. På miljökontot kostar ett äpple från Frankrike tre gånger så mycket som ett svenskt. Så passa på nu att ta tillvara höstens äpplen. Har du t.ex. provat att göra äppelchips? Perfekta som sunda snacks. Vår linssallad med dinkel och äpple är en annan favorit – och om du får äpplen över kan du göra en god äppelvinäger. 

 

 

Broccoli – en riktig vitaminbomb

Broccolin har det mesta. Den är krispig, mättande, rik på kostfiber, kalcium och järn. Denna vitaminbomb passar utmärkt som puré och i soppa, men den är även god att ånga eller fritera. Testa t.ex. vår broccoli- och bönsallad som passar fint som grönt inslag i asiatiska rätter.

 

 

Produkter
Recept
Favoriter
Meny