Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

Svartrot och ramslök är två riktigt trevliga råvaror som man klarar sig långt på. I alla fall om man frågar Daniel Müllern. Nedan hittar du i alla fall krispighet, krämighet, ljuvlighet och massor av smak på liten yta. Håll tillgodo.

 

Grillad svartrot med koriander och ingefärsdipp

Avancerad njutning med små medel. Dippen och de picklade fröna gör rätten.

10p

Ingredienser:

  • 500g svartrot
  • 2msk korianderfrön
  • 100g socker
  • 1dl Winborgs ättiksprit 12%
  • 30g korianderkrasse
  • 4msk HELLMANN´S Vegan majonnäs
  • 2msk färskost
  • 1msk Knorr Professional Ingefära kryddpuré
  • 1tsk vitlökspasta

 

Grillad svartrot:
Skala och koka svartroten i saltat vatten. När den är lagom mjuk så lägg i isbad. Torka den på papper och grilla den hårt på en kolgrill. Skär i lagom stora bitar ca 3 cm.

Picklade korianderfrön:
Koka korianderfrön i saltat vatten ca 5 minuter. Låt svalna i vattnet. Koka en pickles-lag på 1dl vatten, ättikan och sockret. Sila av korianderfröna och låt ligga i lagen minst 4 timmar.

Ingefärsdipp:
Blanda majonnäs, färskost, ingefära och vitlök.

Vid servering:
Lägg några picklade korianderfrön på svartroten. Garnera med några blad korianderkrasse. Servera med ingefärsdipp.

 

 

Krispigt ris med svamp och ramslök

En förbluffande enkel rätt med stor woweffekt och flera texturer.

10p

Ingredienser:

  • 2st rispapper
  • 80g enokisvamp
  • 50g ramslökblad
  • 10g torkad Karl Johansvamp
  • 4g salt
  • 1dl HELLMANN´S vegan majonnäs
  • 1msk Knorr Professional Intense flavours Wild Mushroom Earth
  • 2tsk japansk soja
  • 1tsk misopasta
  • Fritösolja till fritering

 

Friterat Rispapper:
Mixa eller mortla den torkade svampen med salt till pulver. Värm oljan till 190 grader och fritera rispapper, ett i taget, ca 10 sekunder. Pudra över svamppulvret. Förvara torrt.

Svampmajonnäs:
Blanda majonnäs med Knorr Professional Intense Flavours Wild Mushroom Earth, soja och miso. Ställ i kyl.

Sotad ramslök:
Sota ramslöksbladen snabbt i torr och het stekpanna. Eller bränn dem med gasolbrännare.

Till servering:
Knäck det krispiga rispapperet i 10 bitar. Spritsa på lite svampmajonnäs, lägg på lite rå svamp och sotad ramslök.