Nordisk mat är inte bara gott, trendigt och prisvänligt. Det är även klimatsmart med korta transporträckor och närodlat i fokus. Att det dessutom är näringsrikt med mycket rotfrukter, kål, viltkött, fisk, lokala örter, vildplockad svamp, frukt och bär gör inte saken sämre. Mer nordiskt på menyn helt enkelt!
Vurmen för nordisk mat har knappast avtagit sedan 2004 när manifestet för det nya nordiska köket sammanställdes. Sedan dess har mycket hänt, men intresset för nygamla tekniker och konserveringsmetoder, smaker, växter och grönsaker har inte bara etablerat sig, utan blivit en folkrörelse. Numera är surdegsbröd och närodlat mer eller mindre vardagsmat, och säsongstänk på menyn tillhör inte längre ett exklusivt fåtal. Här är ett urval nordiska recept från vårt arkiv.
Knorr Professional Kalvfond på Kocklandslagets vis. Långsamt bräserad kalvlägg med en marinad som får en spännande smakdimension av den fermenterade vitlöken.
En touch av Norden i en wrap som passar vid de flesta tillfällen.
En förtjusande, vegetarisk rätt smaksatt med Knorr Professional Demi Glace. Hasselnötterna kan bytas ut mot andra rostade nötter.
En mustig och god buljong med en tvist av gran.
En god och spännande soppa som tar med smaksinnena på ett äventyr. Mixa den riktigt slät innan servering.
Relaterade artiklar
Please select your country
Help us show relevant products and prices based on your locationBahrain
Kuwait
Oman
Qatar
Saudi Arabia
United Arab Emirates
Relaterade produkter
Addera produkt till lista
Gick inte att addera produkt till lista
Ta bort produkt från lista
Gick inte ta bort produkt från lista
Vad du får
- Tillgång till GRATIS kockträning
- De bästa recepten och tipsen av kockar från hela världen
- De senaste mattrenderna