Nordisk mat är inte bara gott, trendigt och prisvänligt. Det är även klimatsmart med korta transporträckor och närodlat i fokus. Att det dessutom är näringsrikt med mycket rotfrukter, kål, viltkött, fisk, lokala örter, vildplockad svamp, frukt och bär gör inte saken sämre. Mer nordiskt på menyn helt enkelt!
Vurmen för nordisk mat har knappast avtagit sedan 2004 när manifestet för det nya nordiska köket sammanställdes. Sedan dess har mycket hänt, men intresset för nygamla tekniker och konserveringsmetoder, smaker, växter och grönsaker har inte bara etablerat sig, utan blivit en folkrörelse. Numera är surdegsbröd och närodlat mer eller mindre vardagsmat, och säsongstänk på menyn tillhör inte längre ett exklusivt fåtal. Här är ett urval nordiska recept från vårt arkiv.
Bovete kan användas till så mycket mer än bara gröt. En kul variant är de här goda hasselnöts marängerna med söt kräm och underbara skandinaviska bär.
Knorr Professional Kalvfond på Kocklandslagets vis. Långsamt bräserad kalvlägg med en marinad som får en spännande smakdimension av den fermenterade vitlöken.
En touch av Norden i en wrap som passar vid de flesta tillfällen.
En förtjusande, vegetarisk rätt smaksatt med Knorr Professional Demi Glace. Hasselnötterna kan bytas ut mot andra rostade nötter.
En snabb och lättlagad rätt med nordiska smaker, framhäv viltsmaken med hjälp av Knorr Svampfond.
En god och spännande soppa som tar med smaksinnena på ett äventyr. Mixa den riktigt slät innan servering.
Vad du får
- Tillgång till GRATIS kockträning
- De bästa recepten och tipsen av kockar från hela världen
- De senaste mattrenderna
Install this webapp on your iPhone Install this webapp on your iPad Install this webapp on your Android phone Install this webapp on your Windows phone
Tap the share icon below and choose add to homescreen. Tap the share icon above and choose add to homescreen. Tap the share icon below and choose add to homescreen. Tap the share icon below and choose add to homescreen.