Menu

Håll menyn öppen

Självklart måste du kunna planera menyn i förväg, men se till att alltid lämna utrymme för förändring. Detta hjälper dig att minska matsvinnet: Om du har massor av ratatouille över en dag till exempel, mixa den slät och servera som grönsakssoppa nästa dag. Se till att servera saker en och en på buffén – då kan du lättare återanvända ingredienserna separat dagen efter till nya spännande rätter.

Servera efter säsong

Råvarorna är alltid billigare när de är i säsong, så se till att laga mat efter säsong för att hålla matkostnaderna nere. Ett alternativ är att köpa ingredienserna när de är i säsong och sedan sylta/jäsa dem för att fortfarande kunna njuta av dem även när det inte är säsong där du bor.

Skrota inte skräpet

Ett annat sätt att minimera matsvinnet är att använda de delar du inte kan servera konstruktivt. Stjälkar från örter kan förvandlas till läckra örtoljor eller pesto och bladen kan torkas och förvandlas till kryddblandningar om de börjar bli slappa och tråkiga. Likaså är rent skal perfekt till hemgjorda buljonger som ger extra smak till dina rätter!

Det handlar om att få ut så mycket som möjligt av det du redan har i ditt kök. Med god planering och lite organisation finns det mycket pengar att spara i din vardag!

Produkter
Recept
Favoriter
Meny