Klara, färdiga, byt! | Unilever Food Solutions

Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

Vill du göra en enkel förändring för miljöns skull? Börja med att byta ut riset, majsen och vetet på din meny. Men vad ska man äta istället då, tänker du kanske nu? Tja, vad sägs om mungbönor, rödbetsblast, spelt eller quinoa? Och varför inte byta ut vetemjölet mot bovetemjölet där det passar sig? Att vi borde vidga våra vyer en hel del står klart när man betänker det faktum att 60 % av vårt kaloriintag idag kommer från de tre grödorna ris, majs och vete. Denna siffra beror såklart på en rad olika omständigheter, men vi här i norden har ju verkligen möjlighet att laborera i köket och på så vis, steg för steg, göra skillnad.

 

 

Visste du att…

  • …under de senaste cirka 120 åren har förändringar i jordbruket lett till att 75 % av mångfalden hos våra odlade växter försvunnit. 
  • …att vi gärna ökar vår köttkonsumtion i takt med att vi ökar vår inkomst.
  • …att 75 % av de råvaror som vi äter kommer från endast tolv växtsorter och bara fem djurarter.
 
Sugen på att byta ut gammal skåpmat mot mer framtidsvänliga alternativ? Läs våra förslag på alternativa grödor.